Film av Røkkes gigantyacht

«Aglaia» har verdens største kunstverk laget av verdenskjent popartist.

Publisert Sist oppdatert

Fotograf Rick Tomlinson har vært om bord og fotografert Røkkes fantastiske yacht som nå har to sesonger bak seg i Middelhavet. Det er Vitters, verftet som har bygget båten som har offentliggjort filmen og bildene, et verft som til nå har holdt munnen helt lukket om denne gigant yachten. «Aglaia» er fra gresk mytologi og er en gud for skjønnhet.

Rick Tomlinson er en annerkjent fotograf i seilmiljøet. Han har også seilt flere Whitbread Round The World Race, bla med Knut Frostad i Intrum Justitia i 1993/1994.

En gigant

66 meter lange «Aglaia» er ikke bare vakker, den er også en av verdens største seilbåter. Det er faktisk bare fem privateide seilbåter som er større, og kun en med høyere mast. Røkkes båt har en mast på 83 meter, bygget i karbon. Sannsynligvis er Røkkes seilbåt den raskeste av alle de store seilbåtene. Konstruktøren Ed Dubois fikk som oppdrag å tegne en superrask båt. Vekt i forhold til seilareal er som på en regattabåt.

Her er verdens største seilbåter

Gigantseil

«Aglaia» har et Code 1 seil på hele 3600 kvadratmeter. Dette gigantseilet gir båten suverene egenskaper på slør. Verken Røkke eller konstruktøren ønsket doble forstag for å skape en så rask båt som mulig. Hele det enorme rulleseilet kan automatisk bli berget og plassert i en stor luke på fordekket. Røkke ville ha en letthåndterlig yacht, og storseilet heises på mindre enn to minutter. Å slå tar mindre enn 30 sekunder.

Les mer om seilsystemet her

Kunstverk

Code 1 seilet på 3600 kvadratmeter er blitt dekorert av Magne Furuholmen fra Nesøya. Han har slått seg over på kunst etter karrieren i a-ha. Motivet i kunstverket går også igjen på t-skjortene til mannskapet om bord.

«Aglaia» vil nok ikke finne veien til Norge, og seiler med utenlandsk flagg. For å tilfredsstille lysten på å seile har Røkke og hans kone kjøpt en 42-fots seilbåt som ligger i Asker.

Se bilder av «Ren Glede» her.

Se film fra «Aglaia» sjøsetting her

Film av Røkkes gigantyacht
Film av Røkkes gigantyacht
Film av Røkkes gigantyacht
Film av Røkkes gigantyacht