Filmer av Røkkes nye båt

Verken konstruktøren eller verftet vil gi Seilas ny informasjon om Røkkes nye båt, men det er umulig å gjemme en seilbåt på 217 fot. Se video.

Publisert

Røkke har tydeligvis lagt et lokk over informasjonen om sin nye båt, og både designer og verft er livredde å både vise, eller fortelle om båten, selv om det er verdifull PR. Men når en båt på 66 meter fraktes over store avstander i Nederland, så skaper det oppmerksomhet.

En av verdens største

Båten er tegnet av Ed Dubois. Han slo gjennom på slutten av 70-tallet med raske IOR-båter. Fra midten av 80-tallet har han utviklet større seilbåter og noen store motorbåter. Røkkes båt blir hans største, den blir 12 meter lengre enn «Tiara» som er konstruktørens største til nå.

Masten er på plass

Filmen viser båtens transport ut mot havet, hor masten ble satt på. Den er hele 86 meter fra havet til mastetoppen. Den blir dermed for høy til å gå igjennom Panamakanalen. Om Røkke har tenkt seg  på jordomseiling må han rundt Kapp Horn.

    Båten vil også få en ekstremt dyp kjøl. Den vil bli delvis opptrekkbar, og vil ha en blybulb på 100 tonn i bunn. Dette ffor å ta opp kreftene fra nesten 2000 kvm seil på kryss. I følge designerens beregninger vil båten seile 25 knop i moderat vind.

    Seilas har fått bekreftet at North-sails vil levere seilgarderoben.

Miljøvennelig

Båten er bygget i aluminium hos Vitters i Nederland. Masten og detaljer i karbonfiber. Skrogets smekre linjer vil gi båten lavt forbruk for motor.

I følge vår oversikt er det kun fem privateide seilbåter i verden som er større enn Røkkes nye seilbåt. Verdenes største seilbåt bygget for en privatperson var 360-fot.

Du finner mer om verdens største seilbåter her.

Frakten for en uke siden har havnet på YouTube hvor det ligger to filmer fra transporten, og her har du filmene.

Bildene er fra YouTube-filmene.