Verdenscup i Miami

PÅ SØLVPLASS: Ragna og Maia Agerup ligger på 2. plass før den avsluttende medaljefinalen.
PÅ SØLVPLASS: Ragna og Maia Agerup ligger på 2. plass før den avsluttende medaljefinalen.

Finale-thriller ga norsk sølv

Spennende duell mellom OL-vinnere og norsk tvillingduo om finaleseier.

Publisert Sist oppdatert

KNS-jentene Ragna og Maia Agerup var med i teten fra første stund i medaljefinalen i 49erFX og ledet klart ved første merkerunding. Gullvinnerne fra Rio 2016, Martine Soffiati Grael og Kahena Kunze (BRA), hadde 17 poengs ledelse før finalen og kunne teoretisk bli slått sammenlagt med siste plass og norsk seier i finalen.

Regattaen fikk derfor ny nerve med norsk ledelse og brasilsk 7. plass ved første runding. Bare Helene Næss og Marie Rønningen og et lag til, som begge hadde tjuvstartet, lå bak Brasil på dette tidspunktet. Brasil seilte imidlertid en mesterlig første lens og rundet på 2. plass bak Norge.

Den andre kryssen ble en thriller med flere lederskifter i den lette vinden.

Ledet ved siste runding

Agerup-jentene kom seg imidlertid foran igjen før siste runding av kryssmerket og gikk ut på lensen for styrbords halser, mens Brasil umiddelbart jibbet til babord. Det så lenge ut til at det norske veivalget skulle betale seg, men da begge båtene jibbet for å møte hverandre, ble den norske båten stoppet av kraftig sjø fra motorbåter. Brasil kom seg forbi og Ragna og Maia kom ut av rytmen i et forsøk på å innhente dem. Dermed ble de også forbiseilt av Finland, men den norske 3. plassen i mål var mer enn nok til å sikre sølv sammenlagt.

Helene Næss og Marie Rønningen, som startet dagen tre poeng bak bronse, fikk mulighetene for avansement ødelagt av tjuvstart i medaljefinalen. 8. plassen til slutt holdt imidlertid til 4. plass sammenlagt bak Victoria Travascio og Maria Branz (ARG) som ble nummer 6 i finalen.

Flere gode lag manglet i Miami, men den norske seilingen var likevel overbevisende og viste at veien frem til de regjerende OL-mestrene ikke er avskrekkende.

En god start på fireårsperioden frem til Tokyo 2020.

Sølvhåpet lever i Finnjolle

Først i dag seiler Finnjollene sin medaljefinale. Jorge Zarif (BRA) er sikret gull sammenlagt så sant han fullfører finalen, mens det i kampen om sølvet er helt åpent.

Ben Cornish (GBR) holder en to poengs ledelse over Anders Pedersen, men han må slå Anders i dagens finale, ettersom poengene her teller dobbelt og plasseringen i finalen vil være avgjørende ved poenglikhet.