NM Melges 24

Fire lag i kamp om tre medaljer

Først i dagens siste og mesterskapets tiende seilas ble årets norgesmester i Melges 24 klassen klar.

Publisert Sist oppdatert

Gandsfjorden Seilforenine ved Stavanger arrangerte i helgen åpent NM i Melges 24 klassen med 22 deltakere fra tre nasjoner og 14 norske foreninger. Klassen er nå spredt over det ganske land og Oslofjordsdominansen er slutt selv om alle medeljevinnerne kom fra Tønsberg, KNS, Arendal, Røyken, Kristiansand og Fredrikstad.

Utfallet av årets NM var åpent til siste slutt og det var fire lag som kjempet om de tre medaljene i mesterskapet. Det ble til slutt Peder Jahre og mannskapet Sivert Denneche, Marius Falch Orvin, Ane Gundersen og Eirk Sola Fischer som trakk det langste strå med «Storm Capital Sail Racing» foran «Baghdad» med Kristoffer Spone, Børre Hekk Paulsen, Trond Solli-Sæther og Bjørn Mørland Pedersen fra KNS og Arendal. Bronsen gikk til Peder Nergaard, Eivind Rubinstein, Morten Helgesen og Perus Eide fra Fredrikstad og Røyken. Herman Horn Johannessen, Jan Borø, Jan Frederik Dyvi, Stian Næss Rørvik og Marius Tandrevold fra KNS og Stavanger var lenge med i medaljekampen, men falt av lasset på mesterskapets siste dag.

Norgesmesterskapet ble arrangert i Stavanger av Gandsfjord Seilforening med støtte fra Seilforeningen 1928 med base i Hinna Park i fantastisk sommervær. Vindforholdene ble varierende, fra lette forhold til champagnesurfing med over 15knop på lensene lørdag, men særlig under dagens to seilaser ble det lite og vekslende vind som fikk betydning på sluttresultatet.

Totalt 22 båter deltok årets NM, og spesielt gledelig er det å se at Melges 24 flåten vokser i regionen fra Kristiansand til Bergen.