Fjordens mest ekstreme jolle?
Fjordens mest ekstreme jolle?

Fjordens mest ekstreme jolle?

Leilighet fikk vente, Bror Føyen With kjøpte seg «Moth»

Publisert Sist oppdatert

– Foiling er fremtiden innen seiling, jeg vil være en del av den nye bølgen, sier Bror Føyen With.

Bror, som tidligere har konkurrert i blant annet «29èr» og «49èr», forteller at han ble inspirert til å kjøpe «Moth» etter å ha sett tidligere olympisk mester, Fredrik Lööf, seile sin «Moth» i Asker.

– Denne båten er noe helt annet enn all annen type seiling, det er rett og slett helt vanvittig kult og adrenalinfylt, sier Bror som til daglig jobber som seilmaker hos With Marine.

Han forteller at jollen ikke er seilteknisk vanskeligere å seile enn «29èr», bare veldig annerledes.

 

IKKE KJØPT FOR Å KONKURRERE. Bror er klar på at han har kjøpt jollen fordi den er vanvittig morsom, og ikke fordi han skal reise land og strand rundt og konkurrere.

– Jeg har først og fremst kjøpt den fordi den er vanvittig kul, utfordrende og fordi jeg mener foiling er fremtiden innen seiling. Planen fremover er å trene så mye som mulig, og forhåpentligvis finne noen som ønsker å være med på og støtte dette prosjektet, sier Bror.

Selv om jollen ikke er kjøpt for å konkurrere, innrømmer Bror at han kunne tenke seg å være med på noen regattaer i Sverige og Danmark i fremtiden. Han forteller også at seilkompisen Alexander Ringstad fra Sandefjord, nylig bestilte et eksemplar av den ekstreme jollen. 

 

ULIKT ALT ANNET. Petter Mørland Pedersen, som blant annet seiler som taktiker ombord på HH42 «Rå Glede», fikk prøve Brors nyanskaffelse. Det var en opplevelse den erfarne regattaseileren sent vil glemme.

– Følelsen man fikk i kroppen første gang skroget begynte å reise seg opp på foilene var helt vanvittig! Helt ulikt all annen seiling jeg har prøvd, sier Pedersen.

Mens de var ute og seilte droppet vinden og de hadde ikke lenger mulighet til å foile, Pedersen synes ikke det gikk utover seilopplevelsen.

– Hvis «vingene» kommer nær vannet stopper båten helt. Det var allikevel morsomt og veldig god ballansetrening å jobbe med båten og prøve å holde den flat. Det er utrolig ålreit av Bror å være så inkluderende at han lar andre få oppleve denne båten også, sier Pedersen.

 

SPESIFIKASJONER:

Maks lengde: 11 fot

Maks bredde: 2,25 meter

Seilareal: 8 kvadratmeter

Vekt: ingen vektgrense, men vanligvis veier skroget 10 kilo, og samlet vekt er 30 kilo.