OL-vinner bak ny båt med foiler

69F er en 6,9 meter lang jolle som skal være et bideled mellom amatør og proffseiling. 

Publisert Sist oppdatert
RIGG: 69F har en koarbonmast og selvslående fokk. Den har også en flat gennaker. Bommen er utstyrt med en kraftig kick som justerer storseilets tvist.

69F skal bli det neste store, i følge nettsiden til prosjektet. Båten har seilt siden i vinter, og mannen bak båten er Santi Lange som både er båtkonstruktør, og OL-vinner i klassen Nacra 17 sammen med Cecilia Carranza Saroli i 2016. Det var 6. gang Lange deltok i OL. Han er også verdensmester i Tornado og Snipe, og deltatt i Volvo Ocean Race to ganger. 

Crossover

69F er en stor jolle for tre personer. Fordelen med båten er at den skal også seile bra med foilene oppe, og kan derfor brukes både flyende, eller ikke flyvene. Båten veier 380 kilo. Seilerne sitter på vinger og rir, og båten vil derfor ikke være så fysisk å seile. 

Opplæringsbåt

De fleste nye foilene konserpter er flerskrogsbåter. 69F er en enskrogsbåt med svært brede vinger. Både hovedfoilene og vingen på roret kan justeres for å ha kontroll på flyhøyden. Båten har en todelt mast. Den kan kullseile, men rettes av mannskapet. 

Santi Lange har store ambisjoner, både med et opplæringsprogram, samt regattaer. De beste seilerne fra ulike regattaer blir samlet til en supercup på slutten av året hvor det vil være prispenger. 

DETALJER: Båten er en stor jolle bygget i karbon.