Folk ønsker vestpåbud
Folk ønsker vestpåbud

Folk ønsker vestpåbud

Årets seks første måneder har krevd syv flere drukningsofre enn samme periode i fjor. Folk ønsker påbud.

Publisert Sist oppdatert

Norsk Folkehjelps drukningsstatistikk viser at 49 personer døde av drukning første halvår i år. I fjor var tallet 42. Samtidig viser en undersøkelse foretatt av Ipsos MMI på oppdrag fra Norsk Folkehjelp at 98 prosent mener bruk av redningsvest til forhindre drukningsulykker.

KUNNE REDDET LIV. – Påbud om bruk av vest i fritidsbåt kunne reddet mange liv, sier Ivar Christiansen i Norsk Folkehjelp og er kritisk til at et flertall på Stortinget vil ha påbud kun når barn er om bord i båten.

84 PROSENT. Undersøkelsen utført av Ipsos MMI viser at 68 prosent av de spurte mener det bør bli et påbud om bruk av redningsvest uavhengig av om det er barn i båten eller ikke. Legger en til de som ønsker forbud der barn er i båten, ønsker 84 prosent påbud.

PÅBUD. – Dette burde være et klart signal til politikerne om så raskt som mulig å vedta et slikt påbud, mener Christiansen.

FYLKENE. Fylkesstatistikken for 2014 viser at Nordland og Hordaland fremdeles topper med syv druknede. Østfold og Vestfold har hatt henholdsvis fem og fire ulykker.

Hjemmesidene til Norsk Folkehjelp der du også finner Norsk Folkehjelps druksningsstatistikk.