Seiltinget 2013

Formalitetenes første dag
Formalitetenes første dag

Formalitetenes første dag

Det friskeste på seiltingets første dag var innledningen. Deretter ble fint lite besluttet.

Publisert

Og stikkord for den nye modellen er mer nasjonal seiling på alle landslagets medlemmer, daglige treninger, internasjonal deltagelse begrenset til Europa og et langsiktig perspektiv.

10 PROSENT. Med søkke og snøre er det et budsjett på ca. 6,2 mill. kroner, og det skal dekke tre trenere, stipender til landslagsseilerne, alt utstyr og alle administrative kostnader. Summen skal også dekke et trener og støtte-engasjement ned på rekruttering- og toppseil-nivå.

– 6,2 millioner kroner er omtrent 10 prosent av budsjettet til nasjonene vi konkurrerer mot, kunne Jan Steven fortelle.

– Men er vi da sjanseløse, spurte en delegat.

– Nei, hvis vi hadde trodd det, så hadde vi ikke holdt på med dette, repliserte Johannessen.

TAR ANSVAR. Han berømmet de norske seilerne for måten de tar ansvar for sin egen utvikling, og han refererte til en samtale med Nils Johan Semb, som hadde sagt noe sånt som at; hadde fotballspillerne på landslaget tatt et tilsvarende ansvar for egen utvikling som det seilerne gjør, hadde Norge vunnet VM i fortball!

OPP AV GRØFTA. Neste nummer av SEILmagasinet (2003/3), som kommer til abonnentene om ca. en uke, inneholder et større intervju med Jan Steven Johannessen der han utdyper sine tanker og visjoner rundt hvordan norsk seilsport skal reise seg igjen.

– Vi må bare innse at vi er i grøfta, sier han der, men han fortviler ikke. Det dreier seg om at norsk seilsport tar de rette grepene. Og det handler nødvendigvis ikke bare om penger, mener han.

Powered by Labrador CMS