BOBLEHAVN: Lar du båten ligge på vannet, husk å stenge av sjøventiler når båten ikke brukes.
SATSER PÅ NORGE: Gert Toft i det danske forsikringsselskapet Pantaenius.
RISIKO: Det er en risiko å stole på at naboens forsikring også dekker skader båten måtte forvolde på din båt, mener Ole Irgens i Tryg.
OPPFORDRER TIL TILSYN: Emma Elisabeth Vennesland og Bjørnar Olsen i If tror mange glemmer at de er båteiere om vinteren.
STØDIG PÅ LAND: Som båteier er du ansvarlig for at støtter og krabber holder mål for båten din, også i dårlig vær.
PÅ LAND: Seilbåten til høyre har tatt ned masten, noe som reduserer risikoen for velt ved sterk vind. Stativet på båten til venstre bør få en oppstramming før neste uvær.

Er du godt nok forsikret i vinter?

De færreste forsikringer dekker skade som skyldes nedbør, frost eller berøring med is. Har du sjekket dekningen din?

Publisert Sist oppdatert

Mens vestlendingene er vant til å bruke båten året rundt, er lystbetont vinterbruk en ny og spennende aktivitet for mange på Østlandet. Milde vintre med lite is, kombinert med stadig flere bilder av et fredfullt og romantisk vinterbåtliv på sosiale medier, gjør at flere fristes til å ha båten liggende klar til bruk i den kalde årstiden. Men før du tar båten ut på fjorden, bør du sjekke hva forsikringen dekker dersom du skulle komme ut for et uhell.

Praksisen blant forsikringsselskapene varierer. Noen standardforsikringer dekker skader året rundt, uavhengig av om båten står på land eller ligger på vannet, og om den brukes eller ei. Sjekk derfor nøye hva forsikringen din dekker av skader som følge av bruk om vinteren. Hvis du tidligere har basert forsikringen på at båten ligger stille, må du kanskje betale et lite tillegg for å bruke den om vinteren. Dette kan være vel investerte penger dersom noe skulle skje.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER