Solgt til forsikringsselskapet

LAS PRIMAS er historie
LAS PRIMAS er historie

LAS PRIMAS er historie

LAS PRIMAS kommer ikke til Norge igjen. Men jenteeventyret er ikke helt slutt...

Publisert Sist oppdatert

Eventyret til de to jentene, som seilte melkeruta (Norge-Karibien-Norge) i 2008-09 fortsatte i vinter. I begynnelsen av januar 2010 hentet Cecilie Hammersland alle eiendeler som var igjen i båten. For å tømme LAS PRIMAS måtte hun trosse snøstorm og -kaos i Skottland, som akkurat da ble rammet av uvær og ekstreme snømengder:

- Etter 5 timer på buss (Toget som bruker to timer går ikke på grunn av snø) over høylandet i Skottland, kom jeg endelig til Aberdeen.

Cecilie hentet ut 1,5 kubikkmeter med ulike gjenstander.

At saken er ute av verden er en lettelse, men at LAS PRIMAS ikke lenger tilhører de to jentene, er en liten nedtur for både jentene, vennene deres og de som har fulgt historien til Lene og Cecilie gjennom deres tur fra Norge til Karibien og retur. De underholdt oss med humoristiske rapporter fra seilasene, som du fortsatt kan lese om på SEILmagasinets nettsider og ved å besøke bloggen til LAS PRIMAS.

GRIPER DAGEN. På vårt siste møte høsten 2009 ga Cecilie uttrykk for at hun gjerne ville sette seil igjen hvis hun hadde hatt anledning.

- Mens Lene kommer inn i hverdagen i Norge er jeg på vei ut for å seile igjen, bekrefter hun nå.

Nylig la hun ut sin del av leiligheten på Kampen i Stavanger til utleie på Finn.no. 8. mars bærer det til Brisbane (Australia), hvor hun skal starte å seile sammen med skipper Rune Somby, Eva Heimen og canadieren Paul Sterling på SY OPPORTUNE, som nå er på New Zealand (Opua).

OPPORTUNE. Rune Somby startet sin langtur fra Alta i juni 2008, et par måneder før LAS PRIMAS forlot hjemmehavna i Oslofjorden med kurs mot sydlige breddegrader. På OPPORTUNE har mange nordmenn fra hele landet opplevd flott natur, hav og seilerutfordringer. Her kan du se det fargerike mannskapet til OPPORTUNE.

Flere artikler om LAS PRIMAS' historie finner du her.