Seilerbyen Risør

Får internasjonal katamaranregatta

Risør blir vert for skandinavisk regatta i M32 klassen

Publisert Sist oppdatert

Med bystyrets vedtak om å støtte en regatta i den skandinaviske serien for M32 katamaraner, plasseres Risør for alvor på kartet som seilerby. Regattaen arrangeres den siste helgen i juli, helgen før Risør Trebåtfestival der det igjen blir regatta for 12 og 8 metere og andre klassiste trebåter. M32 regattaen gjør dermed at byen nå spenner fra det meste moderne innen internasjonal seiling, til det klassiske. Både Risør by og svenskene som står bak regattaen ønsker minimum en tre års avtale for Risør.

M32 regattaen er en av mange som drives av det svenske selskapet Aston Harald Sport som også har overtatt VM i matchseiling. Bak selskapet står Håkan Svensson som etter å ha solgt Berg Propulsion for et mangesifret millionbeløp har bygget en fabrikk for produksjon av M32 katamaraner på øya Hönö i skjærgården utenfor Gøteborg.

Den skandinaviske M32 serien skal i 2017 foruten i Risør også arrangeres i alle skandinaviske land samt i Finland. Det er KNS som har tatt initiativet til å flytte regattaen fra Oslo til Risør som man anser kan by på bedre forhold enn banen innerst i Oslofjorden. Sist gang M32 stilte opp i Norge var i 2015.

Blant deltakende skippere står flere av verdens beste flerskorgsseilere, som franske Yann Guichard, britske Ian Williams, Taylor Canfield, USA og danske Jes Gram Hansen med flere. Kanskje kan regattaen i Risør gjøre det mulig for norske lag også å forsøke seg i M32 klassen.