Fra vrak til seilklarpå fem dager

Opplagsplassene er fulle av gamle havseilere som for lengst er blitt satt på land for å bli der. Vi kjøpte en IW 31 og fikk den seilklar i løpet av bare noen få dager.

Publisert Sist oppdatert

Oscar Mo Five, min samboer Lene Larsen og undertegnede gikk for kort tid siden til innkjøp av en gammel klassiker fra 1970-tallet, en IW 31 tegnet av Sparkman & Stephens. Det hele begynte da Oscar hadde forelsket seg i båten på en finn.no-annonse. Ved godt mot ble jeg med for å se på den, men skuffelsen var stor da jeg oppdaget det slitne eksemplaret som hadde stått på land på Storsand i de siste fem årene. Teaklisten rundt båten var mosegrodd, masten grønn og møkkete, gullstripen rundt båten hadde takket for seg for flere år siden og den var totalt ribbet for innredning. Heldigvis skulle innredningen vise seg å ligge tørt og fint hos eieren.

Selv om vi var litt skuffet over førsteinntrykket, fortsatte drømmen om havseiler å vokse i oss. Den tidligere eieren var en veldig hyggelig kar som forsto at vi hadde mer motivasjon for å fikse en gammel klassiker enn penger i banken. Med dette som utgangspunkt ble vi tre eiere av vår første havseiler – til den nette sum av 5000 kroner.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER