MÅLSTREKEN: «Idec Sport» vil høyest sannsynlig krysse målstreken i løpet av 26. januar.

Enda en verdensrekord i morgen

Francic Joyon og mannskap holder ekstremt høy fart, og kan være over målstreken i morgen.

Publisert Sist oppdatert
TRYKK. Med en fart på 34 knop er ikke 770 nm langt.

Denne uken har «Idec Sport» vært heldig med forholdene. Det har gjort det mulig med en snartvei mot mål, langt lengre øst. Ledelsen er nå på over 1800 nm, og vil øke mye i løpet av dagen.

41 døgn

Da Jules Verne trofeet ble satt opp var det et mål å seile jorda rundt på under 80 dager. Francic Joyon vil klare det på 41 dager og et ukjent antall timer. Han vil slå den gjeldene rekorden med nesten fire døgn. Neste rekordmål vil være under 40 døgn. Da vil rekordbåtene seile dobbelt så raskt som det de gjorde på starten av 90-tallet.

Tre rekorder i vinter

«Idec Sport» vil sette ny verdens rekord for seilbåter med mannskap rundt jorda en måned etter Thomas Coville slo Francic Joyo solo rekord rundt jorda. Coville brukte kun 49 døgn, tre timer og 7 minutter.

For snart en uke siden gikk Armel Le Cléac'h i mål som vinner av Vendee Globe, og satte ny verdensrekord rundt jorda for enskrogsbåter.  Le Cléac'h brukte 74 døgn, tre timer og 35 minutter. 

Les: Ikke bare satte Armel Le Cléac'h rekord jorden rundt. Det ble også satt en rekke rekorder underveis.

LES: Thomas Coville, Førstemann under 50 døgn

 

SNARVEI: Vindforholdene har vært fordelaktig i Nord Atlanteren. Det har gitt en gunstigere kurs.
RASK: «Idec Sport» hadde en rad av døgnrekorder på over 36 knop i snitt. Trimaranen har vært oppe i hastigheter over 46 knop.