Første start i Yngling-VM utsatt i to timer
Første start i Yngling-VM utsatt i to timer

Første start i Yngling-VM utsatt i to timer

Lite vind har ført til at Askøy Seilforening har valgt å utsette starten til klokken 13.00

Publisert Sist oppdatert

 

– Vinden forventes å skifte fra syd til nordvest. Med stor bane og mange seilere, har vi valgt å vente et par timer til vinden tar seg opp og skifter til den retningen den skal være, sier sportslig leder/race organiser, Ole-Jørgen Mikkelsen.

Mikkelsen forteller at planen er å gjennomføre ti seilaser over de neste fire dagene. 

– Egentlig er planen å gjennomføre tre seilaser per dag. Siden dagens start blir litt utsatt satser vi på to seilaser i dag. Vi hadde tune-up seilasen i går hvor vi fikk testet hele organisasjonen vår og vi er «Race-ready» hele gjengen.

 

VANSKELIGE STRØMFORHOLD. Arrangementsleder, Jan Rune Hopland forteller om en vel gjennomført åpning i går.

– Vi hadde en flott åpning med tale fra fylkesordføreren i Hordaland, og presidenten for den internasjonale Yngling assosiasjonen, etter en vel gjennomført tune-up seilas. 

Arrangementslederen kan fortelle at gårsdagen gav seilerne vanskelige strømforhold som gjorde at alle måtte holde seg skjerpet.

– Spesielt de utenlandske seilerne fikk gjort seg en del erfaringer med forholdene under tune-up seilasen. I tilegg var det blant annet en båt som fikk dørken sin dratt opp. Det er flott at det skjer under tune-up og ikke selve VM. Nå har alle båter fått luket vekk alle småfeil og er klare for regatta.

Under gårsdagens tune-up var det klare tendenser til at nederlenderne kan bli de tøffeste konkurrentene å slå over de neste fire dagene.