RS Aero,Hayling Island,UK
RS Aero,Hayling Island,UK

Full fart for RS Aero

Den nye  jolleklassen ‹‹RS Aero›› har hatt et knallår internasjonalt.

Publisert Sist oppdatert

De siste 365 dagene har det i snitt blitt solgt to eksemplarer av jolleklassen om dagen, og man kan dermed trygt si at RS Aero har slått ann internasjonalt. Ifølge firmaet vil de om kort tid ha levert båter til 39 land og fire kontinenter. Størst har salget vært i Storbritannia, som i skrivende stund har 280 båter i totalt 19 forskjellige klubber.

Seilmakeren, Espen Aker, fører RS Aero her til lands. Han kan fortelle at båten sakte, men sikkert er på vei til å bli en «hit» også i Norge.

– Det første året har målet først og fremst vært å introdusere båten. Dette har vi gjort under flere forskjellige jollearrangementer, med stor interesse fra unge seilere så vel som foreldre, sier Aker.

Selv om ikke mengder med RS Aeroer seiler i norske farvann enda, forteller Aker at alle som har prøvd har vært positive til båten, og at de har mange interreserte før neste sesong.

– Her i Tønsberg drar unge jolleseilere ut med RS Aero bare for å kose seg og ha det morro. Hvor ofte ser du en Optimistjolleseiler, eller en E-jolleseiler gjøre det samme utenom organisert trening? Her kan du ligge og surfe lenge i 15 knop. Dette går unna, sier Aker.

Seilmakeren kan fortelle at sommeren har gått med til knallhard jobbing på seilloftet, men i løpet av vinteren starter arbeidet med å få i gang dannelsen av egen klasseklubb, finansiering og markedsføring for RS Aero.