FORSVUNNET: 55-fots «Isis 2» forsvant fra Union Island, Clifton i Karibia.

Mareritt i Karibia med lykkelig utgang

Gaute Ulvøy var en tur på land og da han returnerte var båten borte.

Publisert Sist oppdatert
FUNNET: «Isis 2» var borte i over to døgn. Båten var heller ikke synlig via AIS.

«Isis 2» lå på bøye da Gaute Ulvøy var på land på Union Island, Clifton. Da han returnerte, var det ingen båt der. Nordmannen kontaktet politiet, som var mer opptatt av å spille biljard. En forsøkte å rekvirere et fly – uten å lykkes. En rask båt ble redningen, men mørket satte en stopper for videre effektivt søk.

Ulvøy meldte fra om hendelsen sent 25. april. Det sprede seg raskt på Facebook, og det ble lagt ut etterlysning på diverse sider.

«Isis 2» er en 55 fots seilbåt bygd i Frankrike. Gaute Ulvøy er på jordomseiling og la ut fra Marseille i oktober.

Funnet grunnstøtt

– Båten er funnet, og det har vært folk om bord. Den har skader på ror og baug. Jeg skal skal nødtette båten for natten og få henne på land i morgen eller fortsette til Grenada og løfte opp der, lyder gladmelingen fra Ulvøy, postet sent onsdag kveld 26. april, lokal tid.

Det er fremdeles mange løse tråder i dramaet. Det spekuleres i om at båten ble tatt av en tyv som ikke var særlig god til å navigere.

Det blir interessant å se hvordan lokale myndigheter stiller opp for å hjelpe Gaute Ulvøy. Hjelpen fra norske seilvenner har i hvert fall vært enorm.

Ukjent skadeomfang

– Jeg forsøker nå å få oversikt over skader og forsvunnet utstyr etc. før jeg gjør så mye annet. Båten er i sikkerhet. Jeg er om bord og har fått tettet lekkasje i båten. Men siden dykkerutstyret mitt er blitt stjålet også, har jeg ikke helt fått oversikt over andre skader. Det er min førsteprioritet nå. Likeså å få tak i et verft som kan løfte båten opp, forteller Gaute Ulvøy til SEILmagasinet. 

Båten ligger nå i Tyrrel Bay. Ulvøy forteller at han fikk mye bra hjelp fra lokale og kjente, og ikke minst forsikringsselskapet. 

JORDOMSEILING: Gaute Ulvøy forsøker å få oversikt over skader etter at noen tok båten hans i Karibia.