Test fra arkivet: Gib’Sea 33

TEST: SEILmagasinet testet Gib'Sea 33 i 2000.
TEST: SEILmagasinet testet Gib'Sea 33 i 2000.

Optimert for turseiling

Et stutt baugspryd er Gib’Sea 33s mest påfallende kjennetegn. Det letter ankring og entring når du skal på svaberget. Til tross for at alt om bord er innrettet mot komfort og turbruk, overrasket båten med gode seilegenskaper.

Gib'Sea var Dufours forsøk på å møte Bavaria på pris, og de lyktes bra. Båtene solgte godt for 20 år siden, og slike dukker stadig opp på bruktmarkedet. Dette er en komfortabel bruktbåt som tilfredsstiller turseilere, men kanskje ikke dem som vil seile forbi andre på fjorden. Du kan plukke opp en slik for under 400 000 kroner, et litt billigere alternativ til Bavaria i samme størrelse. Gib'Sea 33 startet på 670 000 den gangen vi testet båten. Testen ble publisert i SEILmagasinet nummer 1-2001, skrevet av Henrik Hansen.

Gib’Sea 33 er en usedvanlig bred båt, og nettopp båtens bredde betød at det var med en viss skepsis vi stakk til sjøs i en frisk sydøst. Men båten ga oss en solid overraskelse med hensyn til fart og pålitelighet. De høye og krappe bølgene klarte den franske damen godt. Båten beveget seg fint under de litt rå betingelsene, og uten noen tendens til å slå i sjøene. Båten gikk kun litt over 40 grader høyt, og det er ingen imponerende høyde etter dagens målestokk. Det er de brede salingshornene, skjøtsystemet og turseilene båten var utstyrt med, som får ta skylden for det, samtidig som det må sies at drøye 40 graders høyde er fullt ut akseptabelt for turseilas. Det er en høyde som gjør båten tilgivende og lettere å styre på kryss.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER