Færderseilasen

xenmin
xenmin

Gikk vest for Håøya

Å gå vest for Håøya hører med til de mer eksotiske veivalgene i Færderseilasen, men Dag Usterud, Lars Ingeberg & Co mente de hadde lite å tape

Publisert Sist oppdatert

Ronny Lindquist, Brevik Seilforening, med et sterkt lag bestående av Dag Usterud, Lars Ingeberg, Knut Thomanek Sollid, Jesper Åberg, Torgeir Pedersen Ambjørnseiet og Fredrik Honningsvåg seiler alltid for å vinne med sin X-41. Da det løyet og båtene rundt ble lggende i en mølje nord for Håøya så strategene Dag Usterud og Lars Ingeberg sitt snitt til å ta et ukonvensjonelt kursvalg.

Normalt et det å gå vest for Håøya forbundet med enten himmel eller helvete, men denne gangen førte kursvalget faktisk til status quo, og da «X-en-min» møtte konkurrentene i Drøbaksundet sør for Kaholmen hadde laget verken tjent eller tapt.

Linquist og laget hans har nå en perfekt slør med sinnakerbommen en halv meter fra forstaget etter at vinden har rommet noe. Båten holder ca ti knop gjennom vannet og forventer å runde Færder godt før midnatt. Passerte Hollænderbåen kl 21.46 temmelig likt med svenske «Electronova» i R+45 klassen og Magnus Hedemark i X-41 «Tag Heuer» som har holdt følge siden Dyna Fyr.