om å skifte ut teakdekket – EN KJÆRLIGHETSHISTORIE

SKRAPT NED: Teakdekket er fjernet. Nå skal dekket sparkles, pusses og gjøres klar for legging av teakdekket. Når alle hull sparkles igjen er det viktig å merke av hvor alle beslagene skal plasseres oppå det nye dekket slik at det kommer på plass der ...
BRUTALT: Å fjerne dekksutstyr og teakdekk er en brutal jobb som krever såvel grovt verktøy som rå muskelkraft.
FUKTIGHET: Snaue 3 kvm av sandwich-dekket var skadet av lekkasjer inn i balsakjernen. Hele dekket ble fuktighetsmålt og på det meste var fuktighetsgraden 70 prosent. Her er skadet balsa fjernet og det er klargjort for å legge i nye Divinycell-plater.
LEKKASJE-KILDEN: Mens tetningen på utsiden av røstjernet var tilfredsstillende, var det en sprekk hvor det lakk på innsiden.
FORSEGLE: Når det ødelagte balsa-området er fjernet, er det viktig å forsegle kantene mot den gjenstående balsakjernen, slik at ikke nye fuktighet kan trenge inn der.
DIVINYCELL: Ny Divinycell er lagt i og det er støpt glassfiber over. Nå skal området sparkles og pusses slik at det kommer helt i plan med resten av dekket.

En brutal prosess

Å fjerne et teakdekk er en brutal prosess. Du går løs på båten med brekkjern, meisel og trykklufthammer.

Publisert Sist oppdatert

– Det bråker helt jævlig, sier Dag Harald Schøning-Olsen, som iført beskyttelsesbriller, øreklokker og hansker, gjorde jobben med å fjerne det gamle teakdekket om bord i «Ann-Mari» sammen med teakdekk-legger Hasse Håkanson.

Fire dager brukte de på å bryte løs 15,5 kvadratmeter med teakdekk lagt i epoksy. Det satt som bein. Over 2000 skruer, som hadde sikret teakstavene, ble skrudd ut.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER