49erFX-EM

God avslutning løfter håpet

Med to gode seilaser på mesterskapets siste dag avsluttet Agerup-jentene EM med OL-håpet intakt.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha seilt seg ut av en opplagt medaljefinale, ble det i hvert fall en opptur på avslutingsdagen for det beste norske EM-laget. Med plasseringene 4 og 9 i de to siste seilasene klatret Ragna og Maia Agerup fra 18. til 15. plass sammelagt og til 13. plass nasjonsmessig. Dermed står døren på gløtt for OL-deltakelse for KNS jentene.

Bedre i mindre felt

Agerup-jentene kom godt igang med EM og var hele tiden med å kjempet høyt oppe i kvaliken som besto av 18 lag. Midtveis i regattaen lå de foran det danske laget som vant EM til slutt. Hva skjedde? Etter å ha styrt tilsynelatende på stø kurs mot medaljefinalen, seilte laget plutselig overraskende svakt. Da feltet økte til 35 deltakere, for øvrig en pussig regattateknisk avgjørelse, ble det stopp for begge de to norske lagene. 

Fikk ikke til startene

Ragna og Maia som hadde startet godt i de mindre feltene fikk problemer da det ble mange båter på startlinjen. Selv med høy båtfart og høyde kombinert med gode taktiske beslutninger var det nesten umulig å komme seg opp i feltet dersom ikke starten satt. I et felt med 35 båter blir man hindret nesten uanset hvor man seiler. Dertil kom at de i flere seilaser ble involvert i situasjoner der de har måttet ta straff. Det taper man for 20 plasseringer på.

Seilte med høye skuldre

 Det er tydelig at begge jentelagene seilte gullfinalen med høye skuldre. Mye sto på spill. Både å bli beste norske lag og å skulle sikre god nok plassering sammenlag til å overbevise Olympiatoppen. Helene Næss og Marie Rønningen endte på 23 plass, 51 poeng bak søstrene Agerup.