Jr. VM i Finnjolle

image
image

God start på Brodtkorb

Lars Johan Brodtkorb viser at han også kan hevde seg i Finnjolla.

Publisert Sist oppdatert

Vi har mottatt denne rapporten fra Per Andreas Brodtkorb

Lars Johan Brodtkorb fikk en bra start på Jr VM i Finnjolle Århus. Etter 1., 2. og 14. plass som dagens resultater ligger han på 3. plass sammenlagt, henholdsvis 9 og 4 poeng bak Phillip Kasuske (GER) og Max Kohlhoff (GER) som er i tet.

Kasuske og Kohlhoff er storfavoritter til å vinnne mesterskapet. Kasuske vant nylig Kieler Woche og ble 10 i VM for Finnjoller i Gaeta i Italia. Kohlhoff på sin side kom på tredjeplass i Kiel etter å ha ledet store deler av uken. Begge seiler veldig bra i øyeblikket og har ekstremt god båtfart.

Lars Johan startet godt i første seilas og var blant de aller første til å seile ut på venstrekanten. Han var også den som seilte lengst til venstre. Det skulle snart vise seg at det var lønsomt. Allerede midtveis på kryssen hadde han en klar ledelse. Kryssmerket rundet han 20 sekunder før nummer 2 og fjorårets sølvvinner Nenad Bugarin fra Kroatia. Ledelsen på 20 sek ble beholdt til midt på 2 kryss. Da hadde Bugarin tatt inn på og på kryssmerket var han bare 8 sekunder bak. Han tok ytterligere innpå på lensen og lå de lenge side om side og kjempet om å være først. Det hele ble avgjort på nedre del av lensen i Lars Johans favør.

I andre start var det veldig fordel å starte ved le bøye og den som kom best avgårde var Emil Bengtsson (SWE). Han vant starten i le. Både Kasuske og Kohlhof tapte duellen i le med svensken og hektet i merket og måtte ta straff. Likevel var de blant de første opp på kryssmerket. Lars Johan startet 1/4 lenger opp på linjen og kom sikkert ut på venstrekanten. Også i dette løpet var det en fordel å seile opp på venstrekanten. Lars Johan rundet kryssmerket som nr 2 40 sekunder bak Bengtsson. Kasuske rundet som nr 3 bare 8 sek bak der igjen. På gaten lå Bengtson 50 sek forran, mens avstanden mellom Kasuske og Lars Johan var den samme. Igjen valgte de venstre side, mens svensken valgte høyre. Det skulle vise seg å bli skjebnesvangert for svensken. Han tapte hele forspranget da vindskiftet kom. Plutselig var det han som lå 20 sekunder bak Lars Johan og Kasuske. Lars Johan klarte å beholde ledelsen helt til bunnmerket. Det så ut til at han skulle klare å vinne, men like etter bunnmerket tok tyskeren 2 pump og skled forbi i den lille vinden og vant det andre løpet.

I det tredje løpet kom Lars Johan bra avgårde og seilte ut på venstrekanten igjen. Det skulle vise seg at det ikke lønte seg denne gangen, Kohlhoff kom fra høyre og rundet først med Cameron Tweedle (GBR) hakk i hel, mens Lars Johan rundet 15. Lars Johan seilte seg opp til 12 på lensen, men tapte 4 båter på neste kryss og klarte ikke å ta igjen noen båter på lensen og ble 15 båt i mål. Siden Bugarin ble tatt i tyvstart, fikk Lars Johan 14 plass som tellende i løpet.

Vi gleder oss til fortsettelsen. Seilasene fortsetter frem til lørdag. Totalt skal det seiles 13 seilaser og man kan bare stryke den dårligste.

Resultater etter tre seilaser:

1 GER 259 Phillip KASÜSKE 8

2 GER 25 Max KOHLHOFF 13

3 NOR 9 Lars Johan BRODTKORB 17

4 CZE 5 Ondrej TEPLY 21

5 ARG 48 Facundo OLEZZA 23

6 AUS 32 Jock CALVERT 26

7 SWE 59 Emil BENGTSON 32

8 POL 116 Sebastian KALAFARSKI 32

9 DEN 24 André HØJEN CHRISTIANSEN 34

10 GBR 71 Henry WETHERELL 35