Går sammen om egen seilbåtmesse

Endring i båtmarkedet krever nytenkning. Derfor har flere av de store importørene gått sammen og laget en egen utstilling.

Publisert

- Vi deltar ikke på Sjøen for alle i år. Beslutningen ble fattet med tungt hjerte, men vi må forholde oss til realitetene, sier Peter Heitmann som importerer og selger franske Jeanneau-seilbåter og finske Nautor’s Swan.

Importørene understreker at det ikke dreier seg om en boikott eller aksjon mot Sjøen for alle.

Ikke boikott

- Det er dyrt og tidkrevende å frakte store seilbåter til Lillestrøm. Selskapene våre har solid økonomi, lang erfaring og serviceanlegg ved sjøen. På båtmessen.no sparer vi tid og penger. Dette gjør at vi kan gi våre kunder et enda bedre tilbud, sier Heitmann som ønsker alle velkommen på www.båtmessen.no i Drøbak og på Nesset.

Halvert seilbåtsalg

Realitetene for de fleste seilbåtimportørene er at salget omtrent er halvert i forhold til toppåret 2007.

- Da omsatte vi båter for 150 millioner kroner. Lav rente og det faktum at mange faktisk får bedre realøkonomi i år enn i fjor vil kunne gi oss drahjelp. Våren og ikke minst høsten blir spennende og utfordrende, mener Heitmann.

Ny utstillingsvri

Sammen med importøren av danske X-yachts etablerer Heitmann en ny utstillingsvariant på østsiden av Oslofjorden. Utstillingshallene til X-Yacts på Nesset i Bundefjorden, Husvikholmen Marina og Heitmann Marin i Drøbak vil ha de samme åpningstidene som Sjøen for Alle.

- Hos oss er det fri entre, gratis parkering og vi har dyktige, seilkyndige personalet på plass hele tiden, sier Otto Backe i X-Yachts Norge.

Han forteller at det er stor interesse for den nye serien til X-yachts med solide, raske turseilbåter.

- Disse modellene, som konkurrerer med Hallberg-Rassy og Najad, har gitt oss flere ben å stå på. Vi har den største modellen, Xc45, utstilt hos oss i vinter, sier Backe

Alle importørene har hatt åpent flere helger i vinter og har solgt en del båter.

- Heldigvis har vi få båter på lager. Derfor kan vi gjøre ekstra gode kjøp i det markedet som er nå. Dette kommer våre kunder til gode, og vi kan gi meget gode messetilbud på mange av våre modeller, understreker Heitmann.

Flere seilbåter enn på Lillestrøm

Hos de tre firmaene, som i fellesskap har etablert www.båtmessen.no, kan publikum se langt flere seilbåter enn på Lillestrøm. Heitmann i Drøbak har elleve båter fra 30 – 50 fot i sitt permanente showrom. X-Yachts har fem båter utstilt. Husvikholmen Marina, som selger motorbåter fra Sea Ray og Boston Whaler, er også med i samarbeidet.