Seilere i alle aldre under NM i Grimstadjolle

Alderen varierte fra 14 til 84 år for de 41 deltagerne i Norgesmesterskapet hvor lokale helter ble utfordret.

Publisert Sist oppdatert
MEDALJER: Vinnerne av NM i Grimstadjolle 2016.
MEDALJER: Vinnerne av NM i Grimstadjolle 2016.

21 båter fra med seilere fra seks ulike foreninger var samlet til NM i Grimstadjolle, arrangert av Grimstad Seilforening. En klasse hvor jenter og gutter, kvinner og menn i aldre fra 14 år til 84 år konkurrerer på de samme premissene.

Kollisjon og mastebrekk

Lørdag ble en dag med forholdsvis god vind og 4 regattaer.  Det var god fart på båtene, noe som skapte endel trange situasjoner rundt merkene.

Litt ekstra spenning ble det også i år med situasjoner hvor 2 båter knakk masten, og en kollisjon mellom 2 andre, men ingen personskader -  kun materielle skader og såret stolthet.

Det var tett i ledelsen, de lokale seilerne Kristensen/Asdal Thorsen og Nikoltsis/Ljungstrøm møtte sterkt konkurranse fra utenbys deltakere men lå godt an dag 1.

Spennende var det også å se at båten med det yngste mannskapet (Kristian og Markus Vale) lå på en god 4. plass. 

Lett vind

Søndag var vinden løyet, det ble en helt annen type seilas hvor det var vanskelig å finne gode spor på fjorden.

Det ble avviklet 2 regattaer, og spenningen ble ytterligere forsterket da  Nikoltsis/Ljungstrøm i GJ171 stakk av med seieren i dagens første regatta, hvor Kristensen/Asdal Thorsen kom på andre plass!

I andre regatta var det veteranene Finn Kristensen og Øyvind Ingebretsen fra Brevik som viste klasse ved å seile fra hele feltet og beviste at erfaring er viktig å ha!

Siste stikk og NM tittel ble tatt av Bjarne Kristensen og Mari Asdal Thorsen i GJ82 med en 3. plass i siste regatta, hvor Nikoltsis/Ljungstrøm fikk en 8. plass.

Du finner resultatlisten her

MEDALJER: Vinnerne av NM i Grimstadjolle 2016.