Hallberg-Rassy 40 MK II seiler

Hallberg-Rassy har gjort grep og fått en komplett serie av sentercockpit båter.

Publisert Sist oppdatert

Hallberg-Rassy 40 MK II er nå verftets minste modell med sentercockpit. 37-foteren er ute av programmet. Det er bare i 40-fotsklassen du kan velge mellom cockpiten akter, eller i senter. Over 40 fot er det i senter, og under er den akter.

Følger de store

Verftet på Ellös gjorde mange grep da de utviklet flaggskipet på 64 fot. Større vinduer var et av disse grepene. Mange av grepene fra 64-foteren er blitt tatt opp i de mindre modellene hvor Hallberg-Rassy har tatt for seg modell etter modell, og har fått en komplett serie med 40 MK II.

Den største synlige forskjellen er større vinduer i hytta, som gir mer naturlig lys under dekk. Båten har også fått vinduer i skroget, men ikke fra forpiggen. Magnus Rassy er skeptisk til å sette vinduer fremme i skroget hvor påkjenningene kan være store.

19 punkter

Verftet har gjort 19 forbedringer på 40-foteren. Masten er blitt 25 cm høyere som gir mer seilareal, men båten vil nok nå klare seg bedre med et mindre forseil i stedet for en stor og tung genua.

Gennaker går ut helt i mastetoppen. Med større avstand fra forstaget blir det enklere å jibbe. Cockpiten er dypere, med bedre drenering. Vindskjermen og rekkestøtter blir av samme typen som på de større.

Til Tyskland

Vi så båten under produksjon under Öppna Varv i august. Nå er båten ferdig og premierevisningen er lagt til Hanseboot i Hamburg 31. Oktober. Båten vil også bli vist på Boot Düsseldorf, 23-31 januar 2016

Innredningen på nye Hallberg-Rassy blir lysere.