Hanse 315

Smågodt fra Hanse

Med Hanse 315 viser det tyske verftet at det går an å bygge smått og godt.

Publisert Sist oppdatert

Alle produksjonsverft har «den minste modellen», selv om ikke alle går så langt ned i størrelse som det Hanse nå gjør med 315. Om det er fordi de mener markedet for mindre båter øker, eller om de har inngrodd tro på såkalte «innstegsmodeller», de mindre modellene som gjør at en båtkjøper kommer tilbake til den samme merkevaren når han skal kjøpe større og nytt, vites ikke, men at de har tatt frem en liten, vellykket modell, er vårt førsteinntrykk.

Det er virkelig ikke enkelt å tilføre noe nytt og spesielt i denne sjangeren. De aller fleste løsninger om bord er vel utprøvd: I bredden, høyden og i dybden. Men likevel greier de forskjellige designerne å tilføre noe «nytt» nesten hver eneste gang.

Det er først og fremst moderne skrogformer som gjør at Hanse i det hele tatt kan vise frem en slik båt som 315 er. Den store akterlige bredden gjør at det faktisk fungerer med to ratt, som for øvrig er tilleggsutstyr. Vår første tanke er at rorkultløsningen, som er standard, må være å foretrekke, i tillegg til at du sparer 33 188 kroner kontra rattløsningen, men i Hanse 315 vil rorkulten komme så langt frem i cockpiten, at rormannen blir sittende svært langt frem. Dette, og det faktum at den var svært god å styre ved rattposisjonen, gjør at rattene er å foretrekke – selv om det strengt tatt virker litt i overkant i en båt som tross alt måler rett under 30 fot.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS