VINNERE: Dag Jentoftsen og «Skumvær» ble raskeste båt fra Frankrike.

Kielerkanalen ble raskest i regatta

Fem splitter nye seilbåter fra Jeanneau konkurrerte fra Frankrike til Drøbak, omvei ble snarvei for vinneren.

Publisert Sist oppdatert
KOSTER: Jeanneau 51 «Just4Fun» tok en pause på Koster.

Det var Dag Jentoftsen i Sun Odyssey 449 som klappet først til kai i Drøbak. Jentoftsen og mannskap på fire startet torsdag 27. april kl 17.00 og var fremme tirsdag 2. mai kl 1400, og brukte bare fire døgn og 21 timer på turen fra Dunkerque, en utseilt distanse på 780 nautiske mil.

Omvei lønte seg

Jeanneau 51, «Just4Fun» var i mål noen timer bak Jentoftsen i «Skomvær». «Just4Fun» seilte på vestsiden av Danmark som er langt kortere.

– Båten ble levert med en akterstag som var for langt. Heitmann mente at dette kunne fikses i Kiel, men der var det stengt for helgen. Men omveien gjorde at vi fikke en gunstigere vindvinkel. Vinden blåste fra sydøst, så kraftig at bølgetoppene ble blåst av.

Skomvær» kom seg raskt gjennom kanalen. De kom inn gjennom slusen fredag kveld og seilte og fikk noen timer i havn, før de forsatte ut lørdag morgen fra Kiel.

Fornøyd båtkjøper

– Det er litt tilfeldig at jeg endte opp med ny båt. I fjor sommer ble jeg oppringt av en som ville kjøpe min Bavaria Cruiser 40 mens jeg var på seiltur. Kontrakten ble skrevet i Marstrand. Ikke viste jeg da hvor vanskelig det var å kjøpe en nyere bruktbåt, dermed ble det ny båt. Oppfølging og ettrmarkedet var avgjørende for båtvalget, forteller Jentoftsen. Han opplever at Sun Odyssey 449 er raskere i lett vind, og har også en mer behaglig gange i sjøen enn hans gamle båt.

Fest og båtdager

Siden tirsdag har Dag Jentoftsen ligget i Drøbak. Det er fremdeles noen av båtene som ikke er kommet frem. Lørdag blir det deltagerfest og til helgen er det åpne dager hos Heitmann hvor det er mulig å se Jeanneau 51 for første gang i Norge.

OMVEI: «Skomvær» gikk gjennom Kielerkanalen og på østsiden av Danmark. Det ga en gunstigere vindvinkel.
UTVILTE: Mannskapet på «Skomvær» gikk vakter, og hadde kokk som kunne lage varm mat i høy sjø.