Det joniske hav i Hellas

Blant verdens beste steder å seile

Nylig ble de greske havnene Kioni på Ithaka og Fiskardo på Kefalonia utropt av CNN blant verdens beste seildestinasjoner. SEILmagasinet har testet farvannet.

Publisert Sist oppdatert

Havstrekket på vestsiden av Hellas kalles det joniske hav, og er mindre kjent blant norske seilere enn Egeerhavet i sør og øst, men desto større grunn til å stifte bekjentskap med denne vakre kysten rett sør for Albania og en dagsseilas øst for Italia.

Den greske kulturen, de vakre strendene, den gode maten og kombinasjonen av historie og idyll har lenge lokket nordmenn til Hellas, og det er ikke bare CNN som lovpriser ferielandet. På kåringen av favorittmål på reisenettstedet TripAdvisor kom øyene Santorini, Kreta og Zakynthos i det joniske hav blant topp ti i Europa.

SEILmagasinet fant ut at det var på tide å teste påstandene, og dro på seiltur i det joniske hav i fjor sommer: To fedre med sine respektive sønner på 13 år, som gjennom mange år har vært på guttetur i ulike farvann. Guttene jublet da de i vinter fikk høre om planene om å seile i Hellas, og vi kan allerede nå avsløre at de ikke ble skuffet. Vi fikk låne «Athene» av venner som har valgt Gouvia Marina på Korfu som hjemmehavn for sin Beneteau Oceanis 37 (se undersak). Med direkte fly fra Norge er det relativt raskt og rimelig å komme seg frem og tilbake til denne store øya helt nordvest i Hellas.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS