Fire norske i World Cup på brett

Tre jenter og en gutt forsøker seg i disiplinen slalom som holdes nå i Danmark.

Publisert Sist oppdatert
DANMARK: Hvide Sande er blitt et fast sted i World Cup, men arrangerer Slalom for første gang.

I klassen for menn deltar det 64 seilere fra 25 ulike nasjoner, og i dameklassen 31 seilere fra 16 ulike nasjoner. Alle de store navnene er på plass, også verdens raskeste brettseiler, Antoine Albeau, som seilte 500 meter med 53,27 knop i snitt i 2015.

Fra Norge stiller 17 år gamle Martin Møller Hovda fra Karmøy. Dette blir hans første møte med proffene. Martin har gode resultater fra ungdomsmesterskap, og tok NM-sølv i slalom i 2014.

Helle Oppedal er bare 14 år gammel. I 2014 vant den unge bergenseren jenteklassen i Formula Windsurfing, men var for ung til å motta medalje. Oppedal er ett av våre store talenter. Under NM i Bic i august var hun beste jente, og hadde bare to gutter foran seg på resultatlisten.

Miriam Rasmussen debuterte i World Cup i 2015. Hun startet med vindsurfing i en alder av 30, men har skaffet seg sponsorer og satser på slalom.

27 år gamle Oda Johanne Stokstad Brødholt er snart en veteran i World Cup, og hun har vært med siden 2013. Hun er spesialist på freestyle, og ble ranket som nummer to i verden i 2014 og 2015. I år har hun falt til nummer tre.

Igang

Oda Johanne er også god i slalom, og ligger på 9. plass etter første dag.

– Det ble seilt en full eliminasjon søndag. Av våre kom Oda seg videre til en sølvfinale, der hun kom inn som nr to. Martin Møller Hovda bommet på seilstørrelsen, Miriam Rasmussen hadde en perfekt start, men gikk ikke videre. Helle Oppedal seilte bra, men gikk heller ikke videre. Det ser ikke ut til at det blir seiling mandag, men vindmeldingene er blitt oppgradert for resten av uken så det går an å håpe på minst to eliminasjoner til, står det på facebook-siden til Slalom Team Norway.

 

 

 

 

BEST: Oda Johanne har vært i verdenstoppen i Freestyle i flere år, men er også god i Slalom.
NORSKE: Martin, Oda Johanne, Miriam og Helle klare for PWA World Cup.