HH Skagen Race

RASK: «Gode Venner» har fått en god start i shorthandklassen.

Skagenseilere på kryss mot Færder

Vinden har overraskende dreiet til sydøst og løyet. Det blir en lang natt. 

Publisert Sist oppdatert
TUR: Simen Løvgren i 72-fots «Santana» stiller i turklassen, men seiler shorthand. Han kommer rett fra tøff regatta med «Solo2».

Meldingen sier 7 m/sek fra nordvest, men vinden er på 2,7 m/sek fra motsatt retning. Elling Rishoff i «Gode Venner» leder feltet på vei sydover, og har holdt seg på vestsiden av fjorden. I stedet for en seilas for styrbords halser, er det så langt blitt seiling for babords halser med kurs på 210 grader, mens båtene som startet senere har vind fra sørvest med kurs 170 grader. Farten i feltet varierer fra 5 knop ned til 1 knop.

Rask start

Det var frisk vind når shorthanded-båtene startet kl 1900. Ut fra start var det et lite stikk i skjøtet, og det gjaldt å trimme storseilet for ikke å krenge for mye. En First 31.7 startet med rev, mens Carl Hermann Corneliussen og Anders Bostad i First 27,7 valgte å sette ett rev etter Slagentangen. 

Det var mindre vind fra startene kl 20.00 og utover. Vinden hadde også dreiet mer vest, og noen båter valgte flate sløreseil, til tross for at de kunne se at båtene krysset lengre ut. 

 

KRYSS: Fin vind da shorthandklassen startet.