Atlantic Rally for Cruisers 2010

Historier fra havet

Historier fra havet

Problemer med utstyr, store og små dyr på besøk, sterke vinder og sjampanjeløfter... Alle har et eller annet å fortelle om ARC.

Publisert Sist oppdatert

 

VIND, GIPS OG BLOMSTER. På ARIES fortalte Grete Dyngeland om en squall som var spesielt rampete:

- De fleste har vært overkommelige, de bare økte farten en del... En gang husker jeg at jeg så Tor-Atle styre og stirre fokusert forover mens han prøvde å føre båten i den sterke vinden. En annen gang ble squallen avsluttet av en slags virvel. Båten ble dratt inn i den, og vi fikk en helt annen retning, beretter Grete. - Litt skummelt!

Grete opplevde seilasen med en arm i gips. Hun sov i sjøkøya i salongen og klarte dermed å unngå uønskede bevegelser. Det gikk veldig fint. De kunstige blomstene på dekk og i cockpiten - et minne av giftermålet med skipper Per Ørnulf på fordekket ved avreisen 26. juni - er fortsatt veldig fine.

PÅ JAKT ETTER VINDEN. På SERENITY er det mye snakk om fart og vind generelt. Skipper Fridtjov er nesten litt lei seg når han forteller at han tvang sitt mannskap inn i en squall:

- Det var midt på natta og vi gikk for motor. Mens jeg lå hørte jeg at vi plutselig hadde endret kurs med 20 grader og spurte om hvorfor. Jo, fordi de ville unngå en squall, sa de. Jeg sto opp og ba dem kjøre rett gjennom den for endelig å få seilvind... Hmmm, vi fikk vel mye regn og vi måtte reve. Det var et svært nedbørsområde på flere nautiske mil, forteller han litt angrende.

 

ATLANTERHAVSMØTE. AVVENTURA har et spesielt forhold til to båter: HONNINGPUPP, som vi ufrivillig har kommet veldig nært til under seilasen, og MARIONETTE, som vi oppsøkte pga. deres behov for diesel.

Slikt skaper usynlige bånd.

Vi takker hele mannskapet på MARIONETTE for utrolig flotte gaver som takk for hjelpen de fikk: I tillegg til sjokoladen vi fikk gjennom luka (og en flaske cognac som dessverre falt i sjøen!), ga de oss to flasker italiensk Prosecco og en nydelig portvin. Veldig generøst!