Crowdfunding

Jannicke Stålstrøm
Jannicke Stålstrøm

Hjelp til selvhjelp for seilerne

Jannicke Stålstrøm er med i nystartet firma som skal hjelpe idrettsutøvere til å hente penger.

Publisert Sist oppdatert

Aftenposten idag skriver om et nytt konsept, hentet fra Sveits, og som skal hjelpe idrettsutøverne til å finansiere sporten sin. Pengemangel er et konstant problem for de fleste utøvere og alle har vel før eller senere vært på sponsorjakt med vekslende hell.

Nå kan utøvere som sliter med å få egne sponsorer lansere sine mål og presentere seg selv for å få folk til å bidra med penger gjennom en avansert form for kronerulling der giverne selv bestemmer hvor mye de vil gi.

I Sveits har et nystartet selskap, «I beleive in you», hatt suksess med denne formen for avansert kronerulling. Guro A. Johnsen som både har jobbet i Olympiatoppen, i rekrutteringsfrma Adecco som var en av Olympiatoppens sponsorer og som bor i Sveits og jobber i moderselskapet, er sentral i det norske prosjektet. 

Johnsen har fått med tidligere kombinertløper og olympisk mester Fred Børre Lundberg og tre andre  som også kjenner til toppidretten: Fotballspiller Solveig Gulbrandsen, curlingspiller Steffen Walstad og tidligere olympisk brettseiler Jannicke Stålstrøm. De skal drifte «I believe in you» i Norge og tror det finnes et marked her i landet for «crowdfunding», der bekjente, venner, fans og bedrifter bidrar til at en utøver, et lag eller en klubb når det målet de har satt seg, ved hjelp av innsamlede midler.

Du kan lese mer om dette konseptet i Mette Bugges Artikkel i dagens Aftenposten og som kan lastes ned på denne siden.