Volvo Ocean Race

Hollandsk lag først ute til neste seilas

AkzoNobel står bak det første laget som nå er klart for Volvo Ocean Race 2017/18

Publisert Sist oppdatert

Den nederlandske seileren Simeon Tienpont, 34 skal være skipper for Team AkzoNobel, som idag offentliggjorde at de stiller med båt i det neste Volvo Ocean Race. AkzoNobel er et ledende selskap innenfor malerbransjen, særlig innen skipsfart, med 45,000 ansatte på verdensbasis og hvis portefølje inkluderer navn som Dulux, Sikkens, International, Interpon og Eka.

Tienpont seiler sitt tredje Volvo Ocean Race, men har aldri tidligere vært skipper for et lignende prosjekt. Han hadde sin debut på vinnerlaget med ABN AMRO TWO i 2005-06, og kom med på Team Vestas Wind på de to siste etappene i 2014-15. Tienpont har også vært med å vinne America’s Cup to ganger, på BMW Oracle Racing i de 33. seilasene og med Oracle Team USA i de 34.

Nederland har sterke tradisjoner i Volvo Ocean Race med seire i 1977-787, 1981-82 og i 2005-06. Haag var vert for et 24 timers pitstop i det siste Volvo Ocean Race og skal stå for avslutningen av den siste etappen i det kommende racet. Interessen i landet er stor for Volvo Ocean Race og AkzoNobel prosjektet blir trolig ikke det eneste nederlandske prosjektet i den kommende regattaen. Også Bouwe Bekking er nær ved å ha finansieringen i orden for et nytt prosjekt.

Med besøk i 11 byer på fem kontinenter representerer Volvo Ocean Race en unik mulighet for AkzoNobel, som har kontorer i 80 land, til å vise frem sine produkter for et globalt publikum.  

Mens AkzoNobel så langt er eneste laget som er klart for neste regatta er trolig hverken kinesiske Dongfeng eller spanske Mapfre langt unna å tegne kontrakt med Volvo Ocean Race.