Årets Båt på billigsalg: 729.000 kroner.
Kø for å komme om bord i Bavaria under messen i Bergen.
Mads Gram Rygg
Vinter i Bergen også.

Finansiering viktig for salg

Tross kulde og farlig glatt brygge. Folk vil se «Årets båt» i Bergen.

Publisert Sist oppdatert
Dim: 93x72px

Bergen

«Årets båt» har skapt stor interesse for Beneteaus lille familieseiler for Oceanis 31, forteller Morten Herregården under Dra til sjøs messen i Bergen. Prisen ble delt ut av journalister fra Europas ledene seilbåtblader, hvor Seilas er med  fra Norge.

    – På messen i Bergen er det størst interesse for Oceanis 40 og Oceanis 31, og vi har solgt en 31-foter under messen, sier Herregården. Normar sammarbeider med Elcon finans om finansiering av båten. Plakaten forteller at renten er 5,45, men etter at plakaten ble trykket har den falt til 5,25. Vi har noen båter igjen som selges til gammel europris. Kundene kan fremdeles gjøre en god handel hos Normar Yachts.  Når det er sagt er vi avhengig av å holde en viss margin.  Vi ønsker å være her i mange år fremover og kunne tilby en god kundeopplevelse / -service, da er det viktig at alle ledd tjener penger, forteller Herregården.

Du kan lese mer om årets båt her.

Hanse vil tilby finansiering

– Mange av våre kunder låner penger i euro, men det krever gode relasjoner til banken for å få til, forteller Mads Gram Rygg i Nelson Marine, som selger Hanse. Han forteller videre at Hanseverftet er i ferd med å inngå en avtale med et stort finansieringsselskap som vil gjøre det lettere for kundene å skaffe penger til båtkjøp.

    – Med et slikt tilbud fra Hanse vil vi kunne tilby gustige lån i euro, men lavere rente enn hva som er på markedet i Norge, forteller Rygg il Seilas.

Kø i Bavaria

Den eneste seilbåten inne var en Bavaria 40. Der var det i går ettermiddag kø for å komme om bord for å se. Det viser at interessen for seilbåter fremdeles er stor  på Vestlandet.