Hordaland seilbåtmesse for 2. gang

Seilbåtmessen på Vestlandet har kommet for å bli, og interessen for seiling er økende.

Publisert Sist oppdatert

Hordaland (flytende) seilbåtmesse ble arrangert i samarbeid med RAN seilforening ved Anglevik utenfor Bergen første gang i fjor, og arrangementet var såpass vellykket at det ble bestemt å holde en ny messe også i år. Blant årets utstillere fant vi kjente aktører for det nyeste innen Beneteau, Bavaria, Hanse, X-Yachts, Nordship, Elan, Dehler, Harmony, J-Boats, Jeanneau, Grand Soleil m. fl. Flere av merkene har egne forhandlere i Bergen, Stavanger og/eller Haugesund, og det er tydelig at seilbåtsalget går mer og mer strykende på Vestlandet. Nautic Sailing, som ble forhandler for Jeanneau-båtene tidligere i år, kan for eksempel melde om minst seks salg allerede.

Fra motor til seil

Cirka 1.000 seilbåtinteresserte mennesker var innom messen lørdag og søndag, og forhandlerne forteller at kjøpegruppene nå mest består av unge familier med flere barn eller etablerte besteforeldre i 50-60 års alderen. Det mest interessante er imidlertid at det blir stadig flere som konverterer fra motorbåt til seilbåt. En av disse er Jan Østrem (43), som for anledningen viste frem sin nye Elan 340 som han hadde kjøpt av Elan-importøren, Tor Hove. Jan har alltid hatt motorbåt, og eneste seilerfaringen hadde han fra en Oselvar, men nå vil han og kona og barna nyte alle seilbåtens fordeler, som han oppsummerer slik:

-Stillheten under seil og det å kunne bo godt og komfortabelt om bord er noe vi kommer til å sette stor pris på. Og det å kunne seile fort, var blant annet grunnen til at valget falt på en Elan 340, sier den smilende nyseilbåteieren.

Store bildet: Messegeneral Jan Henrik Nordeide var, på lik linje med utstillerne, godt fornøyd med arrangementet, og kan love ny seilbåtmesse også neste år.