Høstklargjøring av treseilbåt

Ikke mye mer jobb enn med plastbåt

Å eie en klassisk treseiler betyr en kortere seilsesong. Allerede i slutten av september bør båten på land. Skroget må tørke før frosten kommer.

Publisert Sist oppdatert

Vi var med Johan Christian Falchenberg og kona, Heidi Helene Aasen, på nedrigging av «Rollo 4» en septemberdag i 2016. For dem er jobben en hyggelig rutine. Båten har fast vinterplass ved Blommenholm Båtforening, og miljøet på brygga der er en faktor til at det i det hele tatt er mulig å eie en båt som «Rollo 4», som er en 10 mR, med en normal inntekt.

– Jeg tar av seilene, tømmer båten, rigger ned masten og vinterklargjør motoren. Jobben med å få båten klar for vinteren er ikke noe annerledes for meg enn for eiere av plastbåter, mener Falchenberg.

Å få ned seilene tok noen kveldstimer. Å få ned riggen tok noen flere timer, men det meste gikk med til hyggelig bryggesnakk. Miljøet på Blommenholm er unikt. Det samler et tjuetalls klassiske trebåter, og for mange er det sosiale på brygga like viktig som tiden på vannet. Høsten er bare starten på en ny sesong.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS