BÅTEN MIN

Sjøens Mercedes

Svensk tradisjon og tysk grundighet – syntesen ble til Hallberg-Rassy 352, som er den mest solgte HR-modellen noensinne.

Publisert Sist oppdatert

En gang i tiden hadde båtene fra de to verftene til Hallberg og Rassy navn som P-28, Mistress, Misil, Mistral, Monsun og Rasmus. Først da Hallberg pensjonerte seg og konkurrenten Rassy kjøpte verftet hans, kom den første Hallberg-Rassy, HR 41. Men den vil du ikke kjenne igjen som en HR-båt i dag.

Likevel hadde denne ketchen løsninger som verftet i sin egen historieskrivning betegner som trendsettende, med senter-cockpit og innvendig passasje mellom salong og akterlugar. På den tiden var det vanligere med utvendig nedgang til akterlugaren, hvis båten hadde det, som i den Rassy-bygde Rasmus 35 (SEILmagasinet 6/2013). 41-foteren var nok også i største laget for et marked der et par og tredve fot fortsatt ble regnet som stort. Cirka 100 produserte båter var nokså beskjedent for for verftet som fortsatt produserte Monsun (SEILmagasinet 7/2015) som endte opp med over 900 båter og fortsatt er Hallberg-Rassys største salgsuksess noensinne.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER