Test fra arkivet: Hutting 40

Hutting 40 testet i Nederland i 2002, publisert i 1-2003.
Hutting 40 testet i Nederland i 2002, publisert i 1-2003.

Gedigen langturbåt

Det bygges mange fantastiske båter som du aldri ser på messer eller i båtbladenes annonser. En av dem er hollandske «Hutting 40» som vi prøveseilte i 2002.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 18 år tilbake og funnet en test av Huting 40, utført av Henrich Nissen-Lie. Testen ble publisert i SEILmagasinet 1-2003. Testen var på 2 sider, og i denne digitale utgaven har vi utvidet den med flere bilder.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager.

Hutting Yachts i Makkum, Holland, er en liten familiebedrift som ledes av Tjerk Hutting, en erfaren havseiler og båtbygger. Verftet bygger bare 3 – 4 båter i året. De går nesten utelukkende til Holland og Tyskland, og de fleste kundene er familieseilere som bytter fra en mindre Hutting til en større. 40-foteren er den minste på programmet og årets kontrakter er for de større 45, 48 og 50 fots utgavene. En ny 60-foter er også under planlegging. Alle bygges i aluminium og har velprøvde skroglinjer med lang kjøl og valgfritt et senterbord som kan slippes ned på kryss når man er ute på dypt vann.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS