Fins det noe alternativ til sjøen?

Hvor kan septiktanken tømmes?
Hvor kan septiktanken tømmes?

Hvor kan septiktanken tømmes?

Ingen ønsker antagelig – i prinsippet – å tømme septikk-innholdet i sjøen der vi alle ferdes, bader og koser oss, men det er likevel blitt gjort til alle tider. Men finnes det i dag egentlig noe reelt alternativ?

Publisert Sist oppdatert

Alle som ferdes i Oslofjorden priser kloakkrenseanlegget VEAS i Bjerkås. Etter at det kom i drift for noen tiår siden, er sikten og vannkvaliteten i fjorden blitt en helt annen. Alle har med selvsyn kunnet se hva rensingen betyr.

Praksisen med å tømme septiktanken rett i sjøen fra alle sjøens lystbåter har imidlertid  ikke blitt redusert i takt med erkjennelsen av rensingens betydning – selv om det er blitt snakket mye om det. 

Årsaken til dette er kanskje ganske enkel; at det ikke finnes noe alternativ, at det ikke er noe annet sted enn i sjøen det lar seg gjøre å bli kvitt «skitten» på.

Denne ukens «Veivalg» har mer karakter av å være en kartlegging enn en meningsmåling, og spørsmålet denne gangen er derfor:

Har du innenfor rimelighetens grenser av der hvor du ferdes noen praktisk mulighet til å tømme septiktanken i båten din noe annet sted enn i sjøen?