Høy temperatur på Öppna Varv

Mange nyheter og enda flere folk på utstillingen på Orust. Kanskje årets siste skikkelig sommerdag. Her er nyhetene.

Publisert

Öppna Varv har utstilling på fire steder rundt omkring på Orust. Najad hadde to av sine splitter nye 355 modell utstilt på Henåen, Allikevel var det en halvtimes kø for å komme om bord for å ta en titt. Og på Henåen hvor Najad, Bavaria og CR-yachts holdt til var det mye færre folk enn på Ellös (store bildet) hvor de fleste nyhetene var samlet. Her stod skoene så tett på brygga a jeg var heldig som fikk beholde dem tørre.

Verdens premierer

For svensk båtindustri er Öppet Varv året viktigste utstilling. Najad har verdenspremiere på to modeller, 570 og 355 og Hallberg Rassy på en oppgradert 43 foter. Også CR-Yacht hadde verdenspremiere med sin nye 36 foter, en båt som vil konkurrere mot Najad 355. Sweden Yachts var også der med sin 54-foter.

Mange nye fra Hanse

Hanse 350 var på plass, men i dag manglet 320. Den kommer fra Tyskland i natt og vil bli vist i morgen. Men også Hanse 370 og 400 har fått en facelift. Båtene har fått nye vinduer som matcher resten av serien, samt en liten justering av cockpitkarmen.

Bavarianytt

Bavaria 31 og 34 var på plass. For Seilas er ikke 31 foteren lengre noen nyhet, den har vi alt prøveseilt og testen kan du lese i siste Seilas. 34 foteren derimot er rykende fersk. Å skille disse to båtene fra hverandre er ikke lett. De er svært like. Størst skille er det i byssa. Bavaria 34 har microbølgeovn som standard.

Andre tyskere

Delher klarte ikke å få ferdig sin nye 34-foter. Den blir heller ikke klar for Båter i Sjøen. Tysk båtindustri lukter tydeligvis på det nordiske markedet. Wilm og Sirius er to produsenter av turseilere som hadde båter utstilt.

Får hjerte til å banke

Det er mye lekkert utstilt på Orust. Elan 410 til Tor Hove lå ved brygga. Den har bevist at den kan seile styggfort i regattaer i sommer. På brygga vite båten at den er like lekker under dekk som i sjøen.

M46 er også en båt å sikle etter. Lekre linjer og fornuftige løsninger.

Najad 570 er som en mega yacht. En klasse over alt annet utstilt. Sweden Yacht 54 ville jeg heller ikke sagt nei takk til.