Lindesnes-Nordkapp

I mål på Nordkapp!
I mål på Nordkapp!

I mål på Nordkapp!

Målet er nådd – nord/syd-linjen ved Nordkapp er passert.

Publisert Sist oppdatert

I morgentimene i dag brøt jubelen løs om bord i ALLEBELLEBATA. Pogo 10.50-en passerte en tenk linje fra Knivskjelodden på Nordkapp og rett nordover. Rekordforsøket var i havn, og netto utseilt er dermed 7 døgn, 11 timer og 27 minutter.

I tillegg kommer en pitstop-tid på 47 timer og 45 minutter som skyldtes rigg-havari og tid til å sette i land og plukke opp mannskap. Det totale tidsforbruket siden de forlot Lindesnes blir derved 9 døgn, 11 timer og 12 minutter.

ET EVENTYR. – Vi har ikke helt kontroll på hvor mange nautiske mil vi har seilt, men et anslag er ca. 1400 nautiske mil, forteller en svært fornøyd skipper Emil Engebrigtsen.

– For et eventyr! Takk til alle som har støttet oss underveis. Nå blir det fest i Honningsvåg!

REGATTA. Med denne seilasen er etappen Lindesnes-Nordkapp registrert i rekordbøkene, og som tidligere nevnt har mannskapet om bord i ALLEBELLEBATA planer om å utvikle en etappeseilas langs kysten. Hva de eksakt har i tankene, har de ikke flagget ennå, men med over ni døgn om bord har de hatt rikelig med tid til å lufte ideer.

OFFISIELL REKORD. Når det gjelder rekord-distansen – seilasen mellom Lindesnes og Nordkapp – vil det sikkert også bli diskusjon om hvordan tiden skal regnes, og hva som skal tillates. Offisielle rekorddistanser administreres av World Sailing Speed Record Council – som ble etablert av det internasjonale seilforbundet – og det eksisterer en egen regelbok for hvordan internasjonale rekorddistanser skal etableres og administreres.

Ialt er det 91 offisielle fartsrekorder, men ingen av dem inkluderer noen norske havner. I Norge eksisterer det én rekorddistanse som har fått en form for offisiell status, og det er distansen mellom Skagen og Færder. Denne rekorden følges opp av SEILmagasinet.