Jules Verne Trophy

idec
idec

IDEC SPORT øker forspranget

Publisert Sist oppdatert

Francis Joyon (FRA) og mannskapet på fem ombord på den 31.5m VPLP-designede trimaranen IDEC SPORT har hatt god bør og øker sjansene for å sikre seg Jules Verne Trophy til den som har seilt raskest rundt jorden non stop.

IDEC SPORT er nå mindre enn 1000 nautiske mil fra ekvator som skiller den sydlige or nordlije halvkule. Passtvinden utenfor Brasilkysten har gitt båten en gjennomsnittsfart på 25 knop og dermed økt forspranget til eksisterende rekordholder. Denne rekorden vil bety mye for Francis Joyin nå, ettersom han nylig mistet rekorden for raskeste soloseilas til Thomas Coville. 

Seilerne har fått noen dager til å hente seg inn etter å ha seilt gjennom sydishavet i rekordfart, og IDEC SPORT har igjen fått opp farten på vei til ekvator. - Passatvinden er fra øst og det er behagelig seiling i mellom 25 og 30 knops fart uten at vi blir gjennomvåte. Seilingen i syd var fantastisk, men vi tar gjerne imot hva tropene kan tilby, sier skipperen på IDEC SPORT.

Parallelt med Rio de Janeiro i Brasil,  og etter 638.45 nm seilas siste døgn er ledelsen økt til 1528.95 nm i forhold til rekorden satt i januar 2012 av Loïck Peyron og hans mannskap. Distansen til mål er nå 3825.76 nm

Jules Verne Trophy

Rekorden IDEC SPORT må slå er på 13 timer, 42 minutter og 53 sekunder, tilsvarende en snitthastighet på 19.75 knots. Løpet er rundt de tre kapp, Gode Håp, Leeuwin pg Horn. Storsirkeldistanse 21,600 nautiske mil

Start og finnkomst mellom Ushant (Créac’h Lighthouse og The Lizard (Cornwall).

IDEC SPORT 

Trimaran med foiler

Designers: VPLP

Tidligere navn: Groupama 3, Banque Populaire VII

Søsatt ´juni 2006

LOA: 31.50 m

Bredde: 22.50 m

Deplasement: 15 t

Dypg: 5.70 m

Mastehøyde: 33.50 m

Byggemateriale: karbon-nomex