En gang var det fattigmannskost. Nå kan kiloprisen raskt ta et fiskesprett over hummerprisen. Sursild er ikke hva det en gang var. I hvert fall ikke hvis du kjøper den ferdig lagt i butikken. Jeg snakker om sursild. Men det kan like godt være tomatsild, rømmesild, sild i karri eller festsild. Det er mulig det er min oppvekst tett på svenskegrensen og utallige somre langs blanskurt granitt i Bohuslän som har gjort meg avhengig av sild, men det er en god avhengighet. Siden ferdig sursild ofte er altfor dyr og til tider smaker som dyrefor, legger jeg den selv. Det er også en egen glede i å lage ting fra bunnen. Det gjør heller ikke noe at det er veldig enkelt og passer utmerket i båt fordi det holder seg lenge. Du kan spise det til frokost, lunsj, middag med kokte poteter og nattmat etter for mange ankerdrammer.
Slik slår du sammen et glass sursild av beste sort:
Gullabonnement
Blad og digital
899,-
pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner
BESTILL HER