Ikke en sur sild

Publisert Sist oppdatert

En gang var det fattigmannskost. Nå kan kiloprisen raskt ta et fiskesprett over hummerprisen. Sursild er ikke hva det en gang var. I hvert fall ikke hvis du kjøper den ferdig lagt i butikken. Jeg snakker om sursild. Men det kan like godt være tomatsild, rømmesild, sild i karri eller festsild. Det er mulig det er min oppvekst tett på svenskegrensen og utallige somre langs blanskurt granitt i Bohuslän som har gjort meg avhengig av sild, men det er en god avhengighet. Siden ferdig sursild ofte er altfor dyr og til tider smaker som dyrefor, legger jeg den selv. Det er også en egen glede i å lage ting fra bunnen. Det gjør heller ikke noe at det er veldig enkelt og passer utmerket i båt fordi det holder seg lenge. Du kan spise det til frokost, lunsj, middag med kokte poteter og nattmat etter for mange ankerdrammer.

Slik slår du sammen et glass sursild av beste sort:

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER