Nyheter fra Paris

Nykommer satser på barnefamiliene

Med kun ett seil og stor åpen løsning under dekk har Ikone 7.50 suksess på det franske markedet.

Publisert Sist oppdatert

Salon Nautic, Paris

Med den svært lettseilte og voluminøse Ikone 7.50 har det lille bretonske verftet Espace VAG satt en støkk i de store produsentene. Ifølge pressesjef Louis-Noel Vivies på Salon Nautic har 24-foteren solgt svært godt og truffet en åpenbar nisje i markedet.

Selv om den er kun 24 fot lang, har den alt man behøver for turseilas. Under dekk er det imponerende god plass, og vi finner akterkøye, dobbeltkøye i forpiggen, en real bysse og toalett med skap for vått tøy.

Men det mest oppsiktsvekkende ved Ikone 7.50 er riggen. Båten har karbonmast helt fremme i baugen og et stort storseil. Den kan også utstyres med gennaker. Konstruktør Pierrick de Kervenoael forteller at han har logget 500 nautiske mil med båten i sommer, og at den holder seks-syv knop på kryss og halvplaner med gennaker unnavind.

Barnefamilier

Cockpiten er forbausende stor med tanke på all plassen man finner under dekk på denne 24-foteren. Båten har rorkult. Hekken kan senkes ned til badeplattform og heises opp til en sikker skanse akter.

– Dette er en sikker på båt. En fin båt for barnefamilier, men også for folk som vil seile alene. Rormannen kan enkelt heise, fire og trimme seilet, sier Kervenoael til Seilas.

Den godt voksne mannen skryter uhemmet, men ikke uten troverdighet, av hvor lettseilt båten er. Ifølge Kervenoael trenger man knapt motor om bord i denne båten. Man seiler enkelt inn og ut av havn, påstår han. Båten leveres likevel med Volvo Penta innenbordsmotor eller en utenbordsmotor etter kundens ønske.

 – Små verft i Bretagne avslører hull i markedstenkningen til de store verftene. Alle de store verftene har satset på stadig større båter, og nesten forsømt rekrutteringen av unge folk og nybegynnere. Ikone 7.50 er ikke en veldig billig båt. Skroget er vakuumstøpt og masten er i karbon. Likevel er båten på kort tid blitt en bestselger, sier Vivien.

Kjøl

Messepris på Salon Nautic er 69.515 euro med Yamaha utenbordsmotor på åtte hestekrefter. Dette tilsvarer 630.000 norske kroner, men med norsk mva og frakt blir nok prisen noe høyere her hjemme.

Ikone 7.50 er 7,7 meter lang og tre meter bred. Storseilet er 35 kvadratmeter og gennakeren 45 kvadratmeter. Båten veier 2,2 tonn. Den har tradisjonell kjøl og ror, men kan utstyres med dobbel kjøl for dem som ønsker det. Produsent er Chantier Naval Espace Vag i Bretagne.

 Mer informasjon om Ikone 7.50 finner du på hjemmesiden til Espace Vag her

 Bilder fra verftet av Ikone 7.50:

 

Ikone 7.50
Ikone 7.50

 

Ikone 7.50 har karbonmast forut
Ikone 7.50 har karbonmast forut

 

Konstruktøren sier at båten er svært lettseilt
Konstruktøren sier at båten er svært lettseilt