– Imponerende signaler

Vi har testet MiniTV under helgtur i Oslofjorden.

Publisert

MiniTV er et nytt digitalt bakkenett beregnet for mobiltelefoner og små TVer. Som et av de første landene i Europa startet Norge med prøvesendinger i fjor. Så langt er det sending kun på Østlandet. Dekningen skal i følge Norges mobil-TV as være ut til Verdens Ende og Hvaler.

Oscarsborg og Sandspollen

Tor-Kristian Øines, sjef for Båtguiden, har det meste av elektronikk om bord i in Bavaria 44 Vision, men aldri testet MiniTV. Han fikk derfor med seg en liten MiniTV fra Cowon, ett apparat til ca 2.500 kroner.

– Spilleren har en rekke funksjoner, men jeg fikk ikke sett på annet enn TVen, forteller Øines. Hvor hen jeg prøvde den fikk jeg et krystallklart bilde. Spesielt imponert var jeg i Sandspollen hvor du kan slite med å få inn TV-signaler. MiniTVen har antennen i øretelefonledningen slik som radioen på en mobiltelefon.

Øines forteller at det var irriterende mange båter ute i helgen. Det var rene Bavaria-treffet på Oscarsborg som var tre-kvart full. Også i Sandpollen var det mange båter.

TV overalt

Med TVen i lomma slipper man å krangle om hvilken TV-kanal man skal se i salongen. Man kan også se morgen TV i køya, eller ta med TVen på land, slik at en hyggelig kveld ikke skal ødelegge for TV-tittingen.

Seks kanaler

Med MiniTV kan du se alle tre NRK-kanalene. Du kan ogsp se to kanaler fra TV2 samt TV3. MiniTV-prosjektet er basert på DAB-teknologi, fremtidenes radio som aldri har tatt av. DAB-teknologien gjør at systemet er svært billig og enkelt å bygge ut. Du vil også få inn alle DAB- radiokanalene på den lille TVen. Digital Multimedia Broadcasting (DMB) som systemet heter har tatt av i Sør-Korea. MiniTVen har en oppløsning på 480 x272 punkter. Det fungerer derfor best på små skjermer.

Du kan lese mer om MiniTV her.

Kommer på iPhone

I følge NRKbeta har det blitt utviklet en liten boks som kobles til iPhone, slik at du nå kan bruke telefonen også til å se TV uten bredbånd. Les saken her.

Med MiniTV kan du se TV2 og TV2 Nyheter uten å betale. Spilleren fra Cowon har 16 GB innebygget minne samt SD-kortplass. Du kan ta opp TV-programmene du ser. Du kan også bruke spilleren til å se på film, eller for å høre på musikk.