Ingen riving på Østre Bolærne
Ingen riving på Østre Bolærne

Ingen riving på Østre Bolærne

Flertallet i Nøtterøy kommune er enige, 1990-bygningene på Østre Bolærne skal få en ny sjanse.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i år anbefalte rådmannen riving av 1990-bygningene på Østre Bolærne fordi man mente driften av bygningene ville skape underskudd. Dette skapte raskt et stort engasjement i kommunen og blant innbyggerne i Nøtterøy, som ønsker å bevare bygningene.

Det tidligere millitæranlegget som blant annet består av: 200 sengeplasser, kantine, idrettshall med internasjonale mål og restaurant med plass til 100 mennesker er etter manges mening et anlegg med stort potensialet. Nå ligger arbeidet med å finne aktører som ønsker å ta i bruk anlegget for tur.

TRENGER FORSLAG. Ordfører i Nøtterøy kommune, Joar Jonstang, er en av kreftene som har jobbet for at byggene skal få bli stående.

 – ­Min tanke har hele tiden vært at vi heller burde bruke tid på å finne ut måter å ta i bruk dette anlegget, heller enn å rive, sier Jonstang.

Ordføreren håper nå at organisasjoner, idrettslag og andre skal ta kontakt med kommunens administrasjon med forslag til bruk av anlegget. Han er klar på at de trenger konkrete og realiserbare forslag.

 – Dette er jo bygget som millitærforlegning så det er jo ikke akkurat hotel-standard, men i sin enkelthet er jo dette noe som passer veldig fint til for eksempel idrettslag på treningssamlinger.

Selv om det nå blir vedtatt at byggene blir stående, kommer 1990-bygningenes fremtid til å være avhengig av av at bruksområder kommer på banen innen rimelig tid.

– Jeg håper vi uten for lang tid klare å finne aktuelle og varige bruksområder for anlegget. Slik det ligger an nå bør vi finne en løsning for bruken i løpet av en to-treårs periode, det er jeg selvfølgelig positiv til at vi skal klare, sier ordføreren.