Søk i arkivet

Britisk selskap satser i NorgeNord-Norge for eventyrlystne seilere

Markedet for eksklusive ekspedisjoner og båteiere som ønsker å seile over polarsirkelen i Norge, vokser raskt. Et engelsk selskap som satser på dette, har nå fått en norsk representant.

High Latitudes er et engelsk yacht management-selskap har knyttet til seg Jon Amtrup i Explore North som representant i Norge.

BISTAND TIL SEILERE. High Latitudes spesialiserer seg på å bistå seilere i Antarktis, Arktis og andre ekstreme destinasjoner. De to gründerne i selskapet har selv seilt som skipper på blant annet Skip Novaks båt PELAGIC AUSTRALIS. Nord-Norge og Svalbard er attraktive mål for flere av selskapets kunder.

– I fjor har de blant annet hjulpet en italiensk seiler gjennom hele prosessen med å finne den rette båten i forhold til målene hans, forhandle kjøpet og så har de sørget for å oppgradere båten slik at den er best mulig utstyrt for oppgaven. I sommer seilte han hele kysten av Norge og neste sommer skal han videre nord til Svalbard. Hele veien har seileren fått råd og oppfølging av High Latitudes, fortelle Amtrup.

OMFATTENDE BISTAND. – Vi spesialiserer oss på å bistå med design, bygging og ombygging og å utstyre båter, sier Richard Haworth, partner og gründer av High Latitudes.

Selskapet har et vidt spekter av erfaring basert på mange år med å utforske verdens mest utilgjengelige steder. Deres nåværende oppdragsgivere er eiere som ønsker å bygge og forberede båtene sine for ekspedisjoner, superyacht-skippere som søker nye og spennende destinasjoner og de som vil sette bort hele eller deler av driften av båten.

– Med Jon Amtrup og hans selskap, Explore North, på laget kan vi tilby enda mer detaljert kunnskap om seiling i Norge. Han har omfattende førstehånds erfaring fra den norske kysten både sommer og vinter. Han skal hjelpe våre kunder med ekspedisjonsstøtte, lokal kunnskap og utrustning, sier Haworth.

ALLSIDIG SKRIBENT. Jon Amtrup, som tidligere har vært med i redaksjonen i SEILmagasinet, men som nå er en av bladets frilansere, grunnla Explore North to år siden for å vise eventyrlystne seilere og friluftsfolk den flotte kombinasjonen fjell og seiling i et av verdens vakreste områder.

– Om vinteren tar vi våre gjester, enten i egne båter eller i vår ekspedisjonutstyrte Ovni 435, på Ski & Seil-turer i Sunnmørsalpene. Her kan du praktisk talt gå rett av dekk med skiene på beina og bestige et uberørt fjell. Vårt mål er å levere de beste opplevelsene langs norskekysten, sier Jon Amtrup.

Amtrup er seiler, hobbydykker, skribent og rådgiver som har seilt siden barndommen. Denne vinteren jobber han blant annet med å skrive Havneguiden 4 for området Bergen–Kirkenes, og til sommeren står Svalbard på reiseplanen.

STØRRE BÅTER, EVENTYRLYSTNE EIERE. Amtrup, som de siste sesongene har seilt mye på Vestlandet og i Nord-Norge, har registrert en økning i utenlandske seilbåter som seiler over polarsirkelen.

– Etter hvert som båtene er blitt større og eierne mer eventyrlystne, har de satt kursen mot mer avsidesliggende steder. Hvis du ønsker å oppleve hvalsafari, dykking, bølgesurfing, fjellturer, ski, klatring og fiske under en sol som skinner 24/7, er Nord-Norge stedet å besøke. Sammen med kunnskapen i High Latitudes kan vi sikre at du får mest mulig ut av eventyret ditt, sier Amtrup.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen