Jolleseilere i mange leire

Pinseleire også i Arendal og Bergen

Pinseleire også i Arendal og Bergen

Det er ikke bare i Tønsberg det for øyeblikket er samlet unge seilere i pinsen. Også i Arendal og i Bergen er det pinsleire.

Publisert Sist oppdatert

I Bergen går pinseleiren i regi av Ran Seilforening, og vel 60 seilere er fordelt på Optimist, Zoom8 og Europajolle.

LANGVEISFRA. – Det er kommet seilere helt fra Ålesund i nord til Stord i sør – og en seiler har tatt veien helt fra Moss, forteller Torill Dahl Høgheim i Ran Seilforening.

Hun kan fortelle at de har hyret inn landets kanskje fremste Optimist-trener, Bård Birkeland, som hovedtrener, og at over 25 av de tilreisende overnatter i Ran Seilforenings nye hytte. Nylig innviet foreningen sitt nye anlegg, som er et av de flotteste seilanleggene i landet.

TRADISJON. – Det er masse liv, både i havnen hvor mange har lagt seg til med havseilere og på land. Her på land serverer vi lunsj og middag hver dag, forteller hun.

– Det er blitt en tradisjon med pinseleir i Ran Seilforening også, selv om vi ikke har holdt på så lenge som i Tønsberg, sier Torill Dahl Høgheim og understreker at det er lagt ned et stort arbeid i å tilrettelegge arrangementet.

I ARENDAL. Også i Arendal er det full pinseaktivitet. Barn og ungdom som seiler joller og brett er samlet i Hove leir, der de fleste bor, og ute på vannet hele dagen. Det er aktiviteter for seilere på alle nivåer; til og med en knøtteklubb for de aller minste søknene til dem som seiler, er det der.

Treneransvarlig i Arendal er Tonje Hopstock, som med seg blant annet har Stig Arild Pettersen og Bjarne van der Linden.

I kveld er det felles grilling for de ca. 60 seilerne og deres følge i seilerhytta til Arendals Seilforening.

500 SEILERE. Sammen med pinseleiren i Tønsberg betyr dette at nærmere 500 jolleseilere nå legger en ny finpuss på formen denne weekenden, før regattasesongen fortsetter utover våren og sommeren.