Søk i arkivet

Jolleseilere i mange leirePinseleire også i Arendal og Bergen

Det er ikke bare i Tønsberg det for øyeblikket er samlet unge seilere i pinsen. Også i Arendal og i Bergen er det pinsleire.

I Bergen går pinseleiren i regi av Ran Seilforening, og vel 60 seilere er fordelt på Optimist, Zoom8 og Europajolle.

LANGVEISFRA. – Det er kommet seilere helt fra Ålesund i nord til Stord i sør – og en seiler har tatt veien helt fra Moss, forteller Torill Dahl Høgheim i Ran Seilforening.

Hun kan fortelle at de har hyret inn landets kanskje fremste Optimist-trener, Bård Birkeland, som hovedtrener, og at over 25 av de tilreisende overnatter i Ran Seilforenings nye hytte. Nylig innviet foreningen sitt nye anlegg, som er et av de flotteste seilanleggene i landet.

TRADISJON. – Det er masse liv, både i havnen hvor mange har lagt seg til med havseilere og på land. Her på land serverer vi lunsj og middag hver dag, forteller hun.

– Det er blitt en tradisjon med pinseleir i Ran Seilforening også, selv om vi ikke har holdt på så lenge som i Tønsberg, sier Torill Dahl Høgheim og understreker at det er lagt ned et stort arbeid i å tilrettelegge arrangementet.

I ARENDAL. Også i Arendal er det full pinseaktivitet. Barn og ungdom som seiler joller og brett er samlet i Hove leir, der de fleste bor, og ute på vannet hele dagen. Det er aktiviteter for seilere på alle nivåer; til og med en knøtteklubb for de aller minste søknene til dem som seiler, er det der.

Treneransvarlig i Arendal er Tonje Hopstock, som med seg blant annet har Stig Arild Pettersen og Bjarne van der Linden.

I kveld er det felles grilling for de ca. 60 seilerne og deres følge i seilerhytta til Arendals Seilforening.

500 SEILERE. Sammen med pinseleiren i Tønsberg betyr dette at nærmere 500 jolleseilere nå legger en ny finpuss på formen denne weekenden, før regattasesongen fortsetter utover våren og sommeren.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen