Søk i arkivet

ARC-seilerne 2010 starter langturenHONNINGPUPP: Minst, men søtest

Den minste båten i Atlantic Rally for Cruisers 2010 er fra Kolbotn og har ARC-flåtens søteste navn. Møt HONNINGPUPP på avreisedagen!

STARTET I DAG. Sjøduft og havbris blåser via telefonen på tastaturet i dag - fra Drøbaksundet: HONNINGPUPP har startet sin langtur og har nå tid til å fortelle om den store avreisedagen, direkte fra cockpiten!

- Utrolig deilig å forlate havna i dag, en fantastisk følelse etter mange uker med hardt arbeid. Vi skulle seilt lørdag, men vi ble litt forsinket fordi det tok lengre tid enn forventet å pakke, forteller skipper Thomas Nilsen Witsø-Bjølmer, som seiler sammen med kona Hege og sønnen Storm (fire år) på en Comfort 32. Det er den minste ARC-båten og den med det morsomste navnet.

HONNINGPUPP startet fra havna til Oppegård Båtforening (boblehavn) i Hvervenbukta. Familien Nilsen Witsø-Bjølmer stoppet på Aker brygge for å ta det med ro - de har veeeeldig god tid nå - og valgte dermed å starte sin langtur fra hovedstaden kl. 12 mandag 31. mai:

TID TIL Å LEVE! - Nå har vi endelig tid, vi kan ta det med ro og seile over Nordsjøen og så til Skottland og Irland. Videre skal vi til Frankrike via Isle of Scilly og nå øyene utenfor Bretagne. Vi skal kose oss der og loffe litt fra øy til øy, helt ned til sør for la Rochelle og kanskje Bordeaux. Så skal vi seile til Spania og Portugal. Vi er veldig glade i Frankrike, har et hus i Provence - et sted vi selvfølgelig ikke skal seile til i denne omgangen, forteller Thomas N.W. Bjølmer i lykkerus.

GLEMTE EN LITEN, VIKTIG TING. Vi forberedte alt godt og har med de viktige tingene, fra nødpeilesender til redningsflåte, etc... men vi klarte selvfølgelig å glemme gass, utrolig nok! I kveld blir det derfor grilling på hekken istedenfor - spareribs - og så nattaseilas fordi vi vil nå Kristiansand og utnytte den lille vinden som er meldt. Foreløpig har det vært lite av den, det har vært rene stuegulv i dag - og så sommervarmt!

SOL OG VINDSTILLE. - De to dagene før avreisen hadde vi regn, mens det ble knallsol i dag, et godt tegn for resten av turen, så dette blir nok bra, ler Thomas.

Etter Kristiansand blir det Stavanger for å få litt høyde over Nordsjøen:

- Ja, fordi det blåser ofte nordvestlig der, så det er greit å starte litt lengre nord. I Stavanger får vi mannskap over Nordsjøen: David Krekling.

Dette er familien Witsø-Bjølmers fjerde seilsesong - og den fjerde også for deres Comfort 32.

KAMUFLERTE BÅTENS NAVN. - Vi er ikke erfarne seilere. Før denne båten hadde vi en tresnekke som også het HONNINGPUPP. I år er det første gang vi tør å stille opp på en regatta med båtens egentlige navn. Før deltok vi som HP II, mens i Atlantic Rally for Cruisers vil hele navnet stå på resultatlista.

Storm (4 år) har med sykkel og lekser.

FØRSKOLELEKSER OM BORD. Storm begynner på skolen når de er tilbake fra turen.

- Vi har tatt med oss noe for å gjøre én time lekser hver dag; i dag gjorde Storm sine første lekser i hele sitt liv, han telte epler og pærer, men i fremtiden kan han telle fendere!

BLOGGEN: EN MINNEBOK. Som kommunikasjonsutstyr har familien Nilsen Witsø-Bjølmer en satellittelefon, ingen bredbåndsantenne:

- Vi satser på å oppdatere bloggen fra Atlanterhavet hver dag, den blir vår minnebok, fordi det ikke blir tid til å skrive når vi er tilbake. Så vi har ambisjoner om å oppdatere den regelmessig. I Kristiansand skal vi ta oss tid til å lese installasjonsguiden til satelittelefonen og aktivere SIM-kortet. Vi ligger der frem til lørdag og har god tid til slike ting - også til å skaffe oss gass.

SLITSOMT Å FORBEREDE. - Vi har hatt utrolig slitsomme uker i det siste. Man har enormt mye rart i huset som må ryddes vekk eller kastes. Heldigvis greide vi å leie ut huset ganske tidlig. Men det å tømme huset tok lang tid, og i går var vi så slitne at vi sov i 12 timer etter å ha flyttet i båten, fortsetter Bjølmer.

Spesielt stressende var det å skaffe og installere utstyret, pakke og forlate huset - og samtidig være foreldre for Storm.

AVSKJEDSFEST. - Tenk at vi kom to timer forsinket på vår egen avskjedsfest, ler han høyt.

- Vi arrangerte det på MS INNVIK, en teaterbåt som holder til ved siden av Operahuset. Der serveres det både mat og vin. Vi hadde leid hele fordekket og hadde HONNINGPUPP fortøyd like ved siden av. Så Hege og jeg ramla bokstavelig talt rett i båten vår etter festen, og foreldrene våre kom med Storm dagen etterpå og vinket oss farvel derfra.

FØLELSESLADET AVSKJED. - Det var merkelig å se mange voksne menn med tårer i øynene si ha det til oss. Hege gråt masse og jeg innrømmer jeg har vært på gråten selv. Vi fikk mange supre gaver, blant annet en flytende bærbar VHF.  Storm fikk masse små reisegaver, som for eksempel tegnebøker og masse rart å leke med på turen. Til ham har vi til og med tatt med en sykkel, som du ser i bildet.

- Nei, alt er på stell her, vi mangler bare braketter til solcellepanelet, men Freddy Haug fra LEAHNIS skal få laget dem til oss, så vi får dem en gang i Frankrike, avslutter Thomas Nilsen Witsø-Bjølmer.

God nattseilas, HONNINGPUPP, og god bør over Nordsjøen. På gjensyn!

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen