Langturseilere 2010-11

Sommervarm høst i sikte

Sommervarm høst i sikte

Melding om tropenatt og bare sol... Hvorfor vente med å sette seil?

Publisert Sist oppdatert

 

GLED DEG TIL HAVSEILASENE! De fleste har opplevd delfiner, hvaler, skilpadder, fiskelykke og herlige netter på havet med fantastisk måneskinn. Fortsatt er det nødvendig med seilkær om natta for å sitte i flere timer uten å fryse. Likevel har seilnettene vært helt fantastiske, og Atlanterhavet har vist seg fra sin beste side, med lette, deilige vinder (6-8 sekundmeter) i vår favør.

To fantastiske delfinshow skapte ekstaselignende stunder om bord i Avventura (Foto: Cathrine Nilsen)

Til deg som nøler med å sette seil: Du må bare forlate Norge og sette kurs mot Syden uten å tenke deg om for mye! Det er den klare beskjeden fra alle i den norske troppen.  Havseilasene på flere døgn, som er bøygen for de fleste, byr faktisk på de beste minnene og er mindre utfordrende enn du tror. Etter den første natta, som er vanskeligst fordi kroppen ennå ikke har vennet seg til havlivet, glir man inn i et nytt levemønster og man venner seg til vakter, bølger, lyder og bevegelser.

God planlegging er viktig for å ha det trygt og nyte seilasene. Følg med på SEILmagasinet for å vite mer om temaet. Nå er vi samlet og det blir lettere å bringe ulike synspunkter til deg som er i Norge og tenker på langtur...