Langturseilere 2010-11

Rampegutten på besøk

Rampegutten på besøk

Saltvannsdusj, dorado og brytende bølger inn i båten... Atlanteren ønsket oss velkommen til ARC!

Publisert Sist oppdatert

 

FØLELSESLADET ANKOMST. Det var min første ankomst i Las Palmas havn i går, for Muelle Deportivo har jeg kun reist ifra tidligere (Queen of Hearts, ARC 2006) og ellers har jeg besøkt byen som seiljournalist.

Det er en rar følelse å gjøre det motsatte enn det alle minnene i denne byen er knyttet til! Å skli sakte inn i havna istedenfor å forlate den med kriblende mage og drømmer om karibiske strender. Du ser fjellene, strandpromenaden, moloene og de store blokkene ved havet... Og forestiller deg hvor mye liv denne kysten vil oppleve når 255 seil vil danse og blåses av stødige "trade winds" sørvestover i ARC. Moloen i går rundt havna var helt tom, bare et kjærestepar satt ved lykta på steinene. De kysset og ga fullstendig blaffen i innseilende båter, så klart.

BRA BRYGGEPLASS. Køen på marinakontoret var ikke forferdelig lang, til tross for sykefravær. Stakkars havnebetjent! Han jobbet alene med 4-5 ventende båter. Vi har fått plass på marinaens beste brygge, L, rett ved ARC-kontoret. Her vil sannsynligvis også andre familiebåter fra Norge bli plassert: vi skimtet navn som FANTELIV, JAZZ, LEAHNIS, HONNINGPUPP og SPRELSK på ARC-bryggeoversikten marinakontoret åpnet på skjermen. Får håpe det stemmer...

MANGE SEILERE PÅ BESØK. Vi fikk med en gang besøk av Alf Morten Granholt og hans venn Bjørnar fra Jeanneauklubben, som har seilt på langtur før. Vi håper også å se tidligere ARC-seilere her i Las Palmas: Arne Inglingstad (LINA 4), Stein Ingve Hellevang (TEMPEST), Trond Store (TROLLWIND) har meldt at de vil besøke oss her. Veldig koselig! Vi ser frem til båtprat og mimring sammen med dem!

Åh... så deilig å være her som ARC-deltaker og ikke bare som journalist!